U Ligi prvaka VAR već od ove sezone i to od smine finala

Foto: fah

Premda je Video Assistant Referees (VAR) tehnologija u Ligu prvaka trebala ući od iduće sezone, VAR će se početi koristiti već ove sezone i to od osmine finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako će sutrašnje utakmice Manchester United – PSG, te Roma – Porto ostati upisane u povijest kao prve utakmice u elitnom natjecanju europskog nogometa na kojima se koristila video tehnologija.

UEFA je najprije bila protiv korištenja VAR-a ove sezone, iako je on u upotrebi u nekim jačim europskim ligama, a i korišten je na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Međutim, odlučila ga je ranije uvesti zbog čestih sudačkih pogrešaka.

“Uvjereni smo da će uvođenje VAR-a biti korisno za naša natjecanja jer će pružiti dragocjenu pomoć službenim osobama i omogućiti nam da smanjimo pogrešne odluke,” kazao je šef Uefinih sudaca Talijan Roberto Rosetti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši sudac je naglasio kako su njegove kolege pozitivno reagirale na uvođenje video tehnologije.

“Tijekom proteklih nekoliko mjeseci održali smo razne tečajeve s našim vrhunskim sucima i svi su reagirali pozitivno.”

Rosetti je naglasio kako VAR nije savršen, ali će pomoći sucima da donesu ispravne odluke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Točnost je svakako važnija od brzine. Ipak, vrijeme je važno, a mi želimo da sudačke odluke budu što učinkovitije.”

Izvršni odbor UEFA-e odlučio je također, upotrijebiti VAR i u finalu UEFA Europske lige ove godine, u završnici Lige nacija, te završnom turniru Europskog U-21 prvenstva na kojem će sudjelovati i mlada hrvatska vrsta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.