U nemilosti trenera Barcelone: Hoće li Ivan Rakitić u zimskom prijelaznom roku otići u Italiju?

Foto: fah

Nažalost, hrvatski reprezentativac, Ivan Rakitić, i dalje je u nemilosti trenera Barcelone Valverdea, u prošlom kolu nije bio čak ni na klupi. Nema dvojbe kako donedavno uz Lionela Messija najstandardniji igrač Barce nije pretjerano zadovoljan ovakvom situacijom, iako su navijači uz njega što su nedavno i pokazali kada je Camp Nou uz pljesak skandirao ime hrvatskog reprezentativca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom ljetnog prijelaznog roka bilo je govora o odlasku Rakitića iz Barcelone, no, s obzirom na raniji status malo je tko smatrao ozbiljnom takvu mogućnost. Osim u jednom slučaju. Naime, pregovori Barce i PSG-a oko Neymara bili su izravno povezani s Rakitićem, koji je trebao otići u Pariz kao dio odštete za brazilskog igrača, no, kako od toga nije bilo ništa, a Neymar se morao pomiriti, doduše nevoljko, s ostankom u PSG-u, Hrvat je ostao u Španjolskoj.

Ivan Rakitić je nedavno otkazao i nastup za hrvatsku reprezentaciju zbog neriješenog statusa u klubu.

Nakon svega pojavile su se i nove spekulacije, navodno za Rakitića zanimanje pokazuju i Talijani. Naime, kako pišu Tuttosport i Gazzetta dello Sport, hrvatski nogometaš bi u zimskom prijelaznom roku mogao doći u Italiju, navodno je zanimanje za njega pokazao i prvak Italije Juventus. Interes Juventusa za Rakitića postoji navodno već duže vrijeme, međutim, zanimanje za Rakitića pokazuje i Inter, koji se riješio Ivana Perišića, koji je ovog ljeta prešao kod Kovača u Bayern te iz utakmice u utakmicu igra sve bolje i zabija golove. Trener Intera, trenutno vodeći momčadi Serie A, Antonio Conte, smatra da bi Rakitić s Brozovićem tvorio odličan tandem u srednjem redu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zasad se ne piše o cijenama, međutim, Rakitiću ugovor s Barcom istječe 2021. godine, što znači kako će uskoro ući i zadnju godinu ugovorne obveze, što bi spustilo cijenu hrvatskom reprezentativcu ispod 50 milijuna eura. Podsjetimo, upravo je toliko za njega Barcelona ranije tražila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.