(FOTO) U Puli predstavljen 4. Europski tjedan sporta, Janica Kostelić poručila: ‘Pokušati osvijestiti ljude koliko je bitno’

Foto: fah

Predstavljanje četvrtog po redu Europskog tjedna sporta, koji će se ove godine održati od 22. do 30.rujna diljem Hrvatske, promičući time dobre strane bavljenja tjelesnim aktivnostima, održano je u srijedu u pulskom amfiteatru gdje su u ovoj europskoj kampanji za promicanje sporta govorile državna tajnica Središnjeg ureda za šport Janica Kostelić te zamjenica pulskog gradonačelnika Elena Puh Belci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Podsjetivši kako je Europski tjedan sporta zapravo inicijativa Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe, pri čemu zemlje sudionice organiziraju aktivnosti i događaje na nacionalnoj razini, Janica Kostelić je kazala kako ova europska kampanja inspirira Europljane da budu aktivni tijekom Tjedna sporta te ih potiče na sudjelovanje u sportu i tjelesnim aktivnostima, odnosno te podizanju svijesti o njihovim brojnim dobrobitima.

“Brojke govore da tjelesne aktivnosti naših građana nisu dobre i ovim projektom želimo to promijeniti. Bavljenje tjelesnom aktivnošću je važno, a glavni cilj Europskog tjedna sporta je pokušati osvijestiti ljude koliko je bitno”, poručila je Kostelić, dodavši kako je za predstavljanje ovog projekta odabrana Pula jer, kako je rekla “ne postoji bolje mjesto za održati #BeActive Night kao što je Arena. Naime, veliko otvorenje Europskog tjedna održat će se 22. rujna na zagrebačkom Jarunu gdje će se predstaviti građanima razni sportski događaji, dok je novost ovogodišnjeg Europskog tjedna sporta #BeActive Night koji će se 29. rujna održati u pulskoj Areni.

Izrazivši zadovoljstvo što je upravo Arena izabrana za ovaj jedinstveni sportski događaj, zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci istaknula je da Grad Pula zajedno s brojnim uključenim partnerima tijekom cijele godine provodi niz aktivnosti i manifestacija upravo s ciljem promicanja sporta i zdravog načina života, posebice kod djece i mladih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Stoga vjerujem da će ova manifestacija biti još jedna sjajna prilika da se svi skupa podsjetimo na važnost i sve dobrobiti zdravog i aktivnog načina života”, zaključila je Puh Belci. Predstavljanju Europskog tjedna sporta sudjelovala je i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Pule Elvira Krizmanić Marjanović i voditeljica projekta Marija Crnković.

Podršku projektu i ove godine dali su mnogobrojni vrhunski sportaši, klubovi i treneri koji će aktivno sudjelovati u Europskom tjednu sporta kako bi prenijeli važnu poruku o svim dobrobitima koje donosi bavljenje bilo kakvom vrstom tjelesne aktivnosti pa su tako u Areni u srijedu bile i hrvatske paraolimpijke Mikela Ristoski i Jelena Vuković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.