U samo sat i sedam minuta: Federer ipak prejak za Ćorića u polufinalu Dubaija

Foto: fah

Hrvatski tenisač Borna Ćorić nije se uspio plasirati u finale ATP turnira u Dubaiju, njega je u polufinalu s uvjerljivih 6-2, 6-2 svladao veliki Švicarac Roger Federer u susretu koji je trajao samo sat i sedam minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah

S obzirom da je u svoja prva tri susreta u Dubaiju Ćorić do pobjeda dolazio kroz “tie-break” trećega seta, činilo se kako Ćorić više nije imao snage za pružanje ozbiljnijeg otpora 37-godišnjem Švicarcu.

Federer je dominirao od samoga početka susreta, praktički je prijetio oduzimanjem servisa Ćoriću u svakoj igri te je na kraju u tome i uspio u četiri navrata, po dva puta u svakom setu. S druge strane, Ćorić tijekom čitavog dvoboja nije stvorio niti jednu priliku za oduzimanje servisa suparniku.

Konačnih 6-2, 6-2 za Federera vrlo je sličan ishod kao i kada su se prvi put susreli, također u polufinalu Dubaija 2015. godine. Tada je bilo 6-2, 6-1 za Švicarca. U međuvremenu su se sastali još tri puta, sva tri prošle godine, a u dva je navrata bolji bio Ćorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotnjem finalu Federer će igrati protiv Grka Stefanosa Tsitsipasa koji je u prvom polufinalu svladao Francuza Gaela Monfilsa sa 4-6, 7-6 (4), 7-6 (4).

Federeru će to biti čak 152. nastup u finalu nekog ATP turnira, a 10. u Dubaiju. Dosada je osvojio 99 naslova, sedam u Dubaiju.

Tsitsipas je dosada igrao u četiri ATP finala i ima dva naslova, a drugi je osvojio prije pet dana u Marseilleu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.