U Soldenu počinje nova sezona Svjetskog kupa

Foto: Thinkstock

Nova sezona Svjetskog kupa u alpskom skijanju počinje idućeg vikenda u austrijskom Soldenu koji je dobio ‘zeleno svjetlo’ Međunarodne skijaške federacije (FIS) na posljednjoj kontroli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Organizatori su usprkos neuobičajeno toplom vremenu pripremili stazu pa će u subotu 27. listopada na ledenjaku Rettenbach nastupiti skijašice u veleslalomu, a dan kasnije na programu je muški veleslalom.

“Nakon posljednje kontrole upalili smo zeleno svjetsko za održavanje obje utrke,” kazao je FIS-ov direktor Markus Mayr dodavši kako je na stazi dovoljno debela snježna podloga.

“Međutim, staza mora i dalje biti spremna za standarde Svjetskog kupa koji će u određenoj mjeri ovisiti o vremenskim prilikama u nadolazećim danima. Još je puno posla prije utrke u subotu, ali Sölden ima dobru ekipu,” dodao je Mayr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavnici FIS-a su poručili kako su organizatori učinili sjajan posao s obzirom na vremenske uvjete.

“Staza je spremna, sada slijedi tek fino ugađanje,” kazao je Mayr.

Prošle sezone u Soldenu je održan jedino ženski veleslalom, dok je muška utrka otkazana zbog jakog vjetra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveći favorit muške utrke je domaći skijaš Marcel Hirscher koji je prošle sezone pobijedio na šest od sedam veleslaloma, a osvojio je i zlatnu medalju u veleslalomu na olimpijskim igrama u Pyeongchangu. Hirscher je slavio i u ukupnom poretku Svjetskog kupa, te u slalomu.

U ženskoj konkurenciji lani je u Soldenu pobijedila Njemica Viktorija Rebensburg koja je na koncu sezone bila najbolja u poretku veleslalomašica, dok je u ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu osvojila Amerikanka Mikaela Shiffrin.

Hrvatska skijaška reprezentacija je završne pripreme za novu sezonu odradila u već poznatoj i tradicionalnoj trening bazi u švicarskom Zermattu. Na snježnim treninzima su bili svi članovi alpskih reprezentacija osim Samuela Kolege koji se oporavljao od operacije ramena – Filip Zubčić, Matej Vidović, Istok Rodeš, Leona Popović, Ida Štimac i Elias Kolega. S reprezentativcima je na pripremama bio i Ivica Kostelić u ulozi trenera savjetnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.