Uefa smatra da će nova sezona krenuti prema planu, a spominju se i kazne?

Foto: fah

Pandemija koronavirusa paralizirala je više ili manje cijele svijet, nažalost, sve se više rasplamsava u Hrvatskoj, broj zaraženih raste, broj umrlih također.  Odgođena su ili otkazana brojna sportska natjecanja, od najvećih, kao što su Europsko prvenstvo i Olimpijske igre, do onih uvjetno rečeno manjih, no, to ne znači da sportski djelatnici i sami sportaši nisu aktivni, mnogi od njih uključili su se u borbu protiv opasne pandemije. Naravno, s obzirom na sve mnogi vjeruju da sportaši, kao i najbogatiji klubovi na svijetu, mogu učiniti i daleko više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, i dalje se ne zna što će biti s nastavkom sportskih natjecanja, kad će se nastaviti nacionalna prvenstva, kad će ponovno krenuti Liga prvaka, Europska liga…?  UEFA je donijela neke odluke, no, mnogi ih tumače kako im odgovara iako se sve mijenja iz sata u sat.

UEFA je tako donijela odluku da se nacionalna prvenstva moraju završiti te da se prvaci moraju proglasiti inače će prvenstva biti poništena, a kazne su drastične. Naime, navodno se prijeti izbacivanjem klubova iz Europe, ako se odluka UEFA-e neće poštovati. Drugim riječima, krovna nogometna europska asocijacija smatra da će se nova sezona, koja bi trebala početi u kasno ljeto, biti nastavljena u koliko toliko normalnim okolnostima.

I ne samo to, naime, zbog Europskog prvenstva koje bi se trebalo igrati idućeg ljeta sljedeća sezona trebala bi biti završena nešto ranije, a još uvijek nisu poznati ni svi sudionici Eura. Srećom, hrvatska nogometna reprezentacija odavno je riješila takvu brigu i plasirala se na Europsko prvenstvo. Iduće godine, ako će sve biti kako mnogi očekuju i kako se mnogi nadaju, čeka nas izuzetno bogata sportska godina, ne samo kad je nogomet u pitanju. Plan UEFA-e je da se prvenstva diljem Europe završe do lipnja, iako postoji mogućnost da će se sve možda prolongirati do zadnjeg dana mjeseca kolovoza. Hoće li biti dovoljno vremena da se u tom slučaju završe sva natjecanja prije Eura?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, kako štetu zbog pandemije malo pomalo počinju osjećati svi, oni najranjiviji i najsiromašniji najviše i najranije, tako se ona itekako osjeti i kad je nogomet u pitanju. Posebno kada su u pitanju transferi te prijelazni rokovi.  Malo je vjerojatno da ćemo ovog ljeta svjedočiti transferima koji bi prelazili sto milijuna eura, dok će, s druge strane, biti onih koji će jedva preživljavati cijelu krizu. Apsurdno je, dakle, razmišljati na način na koji još uvijek mnogi razmišljaju kada odbijaju podnijeti teret krize na način koji to podnose takozvani obični ljudi. U Barceloni je gotovo došlo do raskola, a ni u Dinamu nije puno bolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.