Uoči derbija: Na proslavu Dinamovog naslova na Maksimiru dolazi i Torcida

Foto: fah

Večeras od 19 sati igra se najveći derbi hrvatskog nogometa, Dinamo na Maksimiru dočekuje Hajduk. S obzirom na bodovnu razliku Modri su favoriti, no, u derbijima nerijetko su se događala iznenađenja, a trenutni položaj na ljestvici nije značio puno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maksimir neće biti pun, iako, s obzirom kako je sve gotovo, brojka od 15 000 ljudi, koliko se očekuje na Dinamovoj proslavi naslova, nije zanemariva. Na Dinamovu proslavu naslova, naravno, kako bi podržali Hajduk u lovu na bod kojim bi osigurali i definitivno treće mjesto, stiže navodno oko 2000 pripadnika Torcide. Bod bi Hajduku omogućilo da preskoči jedno kvalifikacijsko pretkolo Europske lige.

Podsjetimo, Klub navijača Torcide svojim je članovima podijelio je oko tisuću ulaznica, međutim, prema informacijama iz Splita dobar dio navijača Hajduka stići će u vlastitom angažmanu. Torcida poziva navijače da ranije stignu na stadion:

“Zbog velikog odaziva broja ljudi, molimo vas da to ispoštujete da se izbjegnu nepotrebne gužve na ulazu na stadion i ulasci do kraja prvog poluvremena kao što smo bili svjedoci već nekoliko puta za redom. Danas zbog Tebe pucaju glasnice! Vidimo se!”, poruka je Torcide preko službene web stranice. Spomenimo kako je prije puta za Zagreb Torcida u Solinu izradila 60-metarski mural posvećen Hajduku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica na Maksimiru, a s obzirom na nedavno poruke Torcide upućene HNS-u, smatra se utakmicom visokog rizika. Dio medija piše o mogućem novom sukobu BBB-a i Torcide te se očekuju pojačane mjere sigurnosti.

Uoči derbija Dinamo je svojim navijačima priredio zabavni program, tim povodom oko Maksimira bit će otvorene fan zone, koje će biti otvorene od 17 do 22 sata. Na stadionu će biti organiziran zabavni program. Dinamo poziva navijače da prilikom dolaska na Maksimir koriste javni prijevoz kako bi se izbjegli problemi s parkiranjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči derbija, ujedno i posljednjeg kola ovosezonske Prve hrvatske nogometne lige, Dinamo i Hajduk dijeli čak 27 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.