US Open: Hrvatskog tenisača Karlovića zaustavila ozljeda leđa

Foto: fah

Ivo Karlović neće pamtiti po dobrom svoj 15. nastup u glavnom ždrijebu US Opena, jer nije mogao ni završiti meč 1. kola protiv Francesa Tiafoea, kojemu je zbog bolova u donjem dijelu leđa bio prisiljen predati meč pri vodstvu 21-godišnjeg Amerikanca 6-2, 6-3, 1-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od prvog udarca u meču vidjelo se da 40-godišnji “kralj asova” ne može normalno servirati, zbog nedostatka gipkosti u donjem dijelu leđa, a bolovi su ga sprečavali i u normalnom kretanju po terenu. U takvom stanju Karlović se nije mogao ravnopravno nositi s gotovo upola mlađim tenisačem, 45. na ATP ljestvici, koji mu je dvaput oduzeo servis u prvom i još jednom u drugom setu.

Tijekom prvog seta Karlović je pozvao službenog liječnika i pokušao problem riješiti tabletama protiv bolova, ali njihovo djelovanje nije bilo djelotvorno. Karlović se borio koliko je mogao, na početku trećeg seta je čak došao i do jedine prilike za ‘break’ u meču, ali se Tiafoe izvukao servisom. Iako je poveo sa 2-1 u trećoj dionici meča, Karlović je shvatio da izlaganjem dodatnim naporima može samo pogoršati svoje stanje te je nakon 64 minute odlučio predati dvoboj.

Najstariji tenisač u ovogodišnjem ždrijebu US Opena je zbog istih problema prije tri tjedna bio prisiljen bez borbe predati dvoboj Španjolcu Felicianu Lopezu za ulazak u glavni turnir kanadskog Mastersa u Montrealu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je hrvatski muški tenis u pojedinačnoj konkurenciji ostao na dvojici predstavnika u 2. kolu, Borni Ćoriću i Marinu Čiliću. Ćorić je još u ponedjeljak pobijedio ruskog kvalifikanta Jevgenija Donskoja sa 7-6 (7), 6-3, 6-0, a u utorak je pobjednik US Opena 2014. Marin Čilić svladao Slovaka Martina Kližana sa 6-3, 6-2, 7-6 (6).

Ćorić će u 2. kolu igrati protiv Bugarina Grigora Dimitrova, a njihov je dvoboj na rasporedu u noći sa srijede na četvrtak po srednjoeuropskom vremenu, oko tri sata ujutro. Čilića čeka NIjemac Cedrik-Marcel Stebe (ATP – 256.), koji je u glavni turnir ušao sa zaštićenim renkingom te u 1. kolu svladao srbijanskog tenisača Filipa Krajinovića sa 6-3, 4-6, 6-4, 7-6 (6). Čilić i Stebe će igrati u četvrtak navečer po srednjoeuropskom vremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.