Site icon narod.hr

USKOK nastavlja izvide zbog izjava Zdravka Mamića

Foto: snimka zaslona

USKOK je u ponedjeljak izvijestio da provodi dodatne izvide zbog novih izjava i podataka koje Zdravko Mamić svakodnevno iznosi i objavljuje u medijima i na društvenim mrežama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz USKOK-a poručuju da su u međuvremenu ispitali veći broj osoba “u svojstvu građana” te uputili 13 dodatnih zahtjeva za prikupljanje potrebnih podataka, kao i još jednu zamolnicu za međunarodnu pravnu pomoć.

Inače, USKOK je ranije izvijestio da je još u listopadu prošle godine započeo s provjerama Mamićevih navoda u kojima on navodno potkrepljuje svoje optužbe na račun sudaca. Od primitka Mamićevih optužbi na prijenosnoj memoriji (USB stick) u listopadu 2020. do sredine ožujka upućeno je 118 zahtjeva za prikupljanje podataka, od kojih je prvih šest upućeno istog dana primitka, a u istom razdoblju je ispitana 31 osoba u svojstvu građana, izvijestio je Uskok sredinom ožujka.

Podsjetimo, Mamić je u listopadu dostavio USB stick s optužbama na račun sudaca, a 16. ožujka je, dan nakon što mu je Vrhovni sud potvrdio prvostupanjsku presudu te kaznu od šest i pol godina zatvora, na konferenciji za novinare u Mostaru za korupciju i primanje mita optužio predsjednika Vrhovnog suda Đuru Sessu, suce osječkog Županijskog suda Zvonka Vekića i Darka Krušlina, a predsjednika toga suda Zvonka Vrbana nazvao “kriminalcem, koji će koji će kad tad biti smijenjen”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version