Uskoro kreće ”nova” Barcelona: Kako će se snaći ”stari” Lionel Messi?

Foto: fah

Nakon što je napokon završila trakavica glede odlaska Lionela Messija iz Barcelone, koji je na kraju ipak ostao budući da nije imao izbora, novi trener katalonskog kluba, Ronald Koeman, može se posvetiti svakodnevnim obvezama i uigravanju momčadi za novu sezonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pisanju španjolskih medija novi trener Barce već zna kako će izgledati prva momčad u novoj sezoni. Nizozemski stručnjak će na klupi Barcelone debitirati već u subotu na startu novog španjolskog prvenstva, a momčad će igrati u formaciji 4-2-3-1 u kojoj je već pronašao mjesto za najboljeg igrača – Lionela Messija.

Naime, Argentinac bi trebao igrati na poziciji “lažnog” desnog krila, a na lijevoj strani će biti Ousmane Dembele ili Ansu Fati te nije ni isključeno da zaigra i Portugalac Francis Trincao, koji je tek nedavno stigao na Nou Camp. Zamisao Nizozemca je raširiti igru i otvoriti prostor s lijeve strane, na kojoj će igrati netko od brzih nogometaša poput Dembelea, Fatija ili Trincaa. Messi će imati svoju slobodu u napadu i od njega Koeman neće tražiti da se povlači previše nazad kako bi sudjelovao u organizaciji igre. Koeman ne želi da Messi gubi snagu igrajući i obranu, kao što je to bio slučaj prošle sezone.

U ovom je trenutku, barem su tako intonirani članci u španjolskim medijima, najveće pitanje kako će se u ”novoj” Barceloni snaći ”stari” Lionel Messi. Naime, Koeman je po dolasku na Camp Nou najavio da će mu momčad biti ispred pojedinca, kako god se on zvao, a što se Messiju nije previše svidjelo, posebno kad je preko telefona otpisao Luisa Suareza, a odrekao se i Ivana Rakitića. Nije tajna, Messi je ostao jer mu nisu dali izbor, dakle, Messi sasvim sigurno nije presretan ovakvim raspletom, no on je i profesionalac te će morati pričekati barem godinu dana kako bi napustio Kataloniju i eventualno otišao u Manchester City.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona će protiv Elchea igrati prvi meč kod kuće i to će biti ujedno prva prilika da se pogleda nova Barcelona i s novim trenerom na klupi. Zasad nije poznato hoće li u konkurenciji biti i ovog ljeta pridošli bosansko – hercegovački reprezentativac Miralem Pjanić, koji bi se trebao ubrzo pridružiti novim suigračima.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.