Site icon narod.hr

Usvojen Državni proračun, nastavljen trend rasta izdvajanja za sport!

Foto: fah

Hrvatski sabor u četvrtak je usvojio Državni proračun za 2018. godinu s projekcijama za 2019. i 2020. godinu, kojim je nastavljen trend povećanja izdvajanja sredstava koja će biti raspodijeljena putem Središnjeg državnog ureda za šport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Vlada Republike Hrvatske već je u 2017. godini povećala izdvajanje kroz Središnji državni ured za šport za 50 milijuna kuna (25%) te je izdvajanje naraslo na 250 milijuna kuna, što je bio i prvi značajni rast izdvajanja u posljednjem desetljeću. Trend rasta nastavljen je i proračunom za 2018. godinu s povećanjem za 14,1% te sada iznosi 281,63 milijuna kuna, što je povećanje od gotovo 100 milijuna kuna unatrag samo tri godine”, odgovoreno je iz SDUŠ-a na Hinin upit o proračunskim sredstvima namijenjenim sportu.

Iz SDUŠ-a naglašavaju da u spomenutom rastu treba istaknuti izdvajanje od sedam milijuna za poticanje sportsko-rekreacijskih aktivnosti na lokalnoj razini, osam milijuna kuna za poticanje organizacije velikih sportskih manifestacija, 15 milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda za sport osoba s invaliditetom i osjetljive skupine te milijun kuna za subvencije školovanja sportaša, uz napomenu da “ovo povećanje predstavlja veliki iskorak u odnosu na dosadašnje financiranje tih segmenata sporta”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version