Vaterpolisti startaju protiv Turske

epa04792297 A logo of the 2015 European Games has been set up prior to the event in Baku, Azerbaijan, 10 June 2015. The Baku 2015 European Games will be held in Azerbaijan from 12 to 28 June 2015. EPA/BERND THISSEN

Uz odbojkašice, jedina hrvatska ekipa na Europskim igrama u Bakuu su mladi vaterpolisti koji će svoj prvi nastup u glavnom gradu Azerbajdžana imati već prvog natjecateljskog dana u subotu 13. lipnja u rano jutarnjim satima protiv Turske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Teško mi je bilo što unaprijed govoriti o snazi ove momčadi koja je tek formirana. Radi se o igračima do 17 godina starosti i mlađima kojima je ovo prvi značajniji međunarodni nastup”, kazao je izbornik i trener  ove selekcije Joško Kreković.

Na EI u vodenim sportovima nastupaju samo mladi sportaši, pa tako vaterpolisti igraju s U-17 uzrastom, a kako su Europske igre ‘upale’ u kalendar naknadno, LEN je s organizatorima dogovorio da vaterpolo turnir bude ujedno i europsko prvenstvo za taj uzrast.

Hrvatska je u skupini C zajedno s Crnom Gorom, Grčkom i Turskom. Pobjednik skupine ide izravno u četvrtfinale, dok se drugo i trećeplasirani križaju sa skupinom A u kojoj su Italija, Rusija, Ukrajina i Francuska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Pripreme su bile dobre, a naš cilj je najmanje polufinale,” kazao je Kreković i naglasio da je najvažnije da su svi igrači zdravi i spremni za nastup, a on je za ovaj turnir odabrao ovih 13 igrača: Matias Biljak, Marko Blažić, Petar Bratim, Zvonimir Butić, Marin Dašić, Karlo Kreković, Ivan Krolo, Franko Lazić, Jacob Merčep, Lovro Paparić, Duje Pejković, Luka Podrug i Mateo Saftić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.