Vatrene posjetili štićenici domova za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi

Foto: Drago Sopta/HNS

Uoči današnjeg treninga gosti Vatrenih bili su štićenici domova za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz cijele Hrvatske u okviru jedne od aktivnosti koje provodi Zaklada Vlade Republike Hrvatske “Hrvatska za djecu”, čija je svrha i osnovna djelatnost zaštita i promicanje dječjih prava u svim njihovim egzistencijalnim, socijalnim, zdravstvenim i drugim potrebama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaklada provodi brojne aktivnosti financirane sredstvima iz državnog proračuna, a istodobno prepoznaje i specifične potrebe djece i mladih za osjećajem pripadnosti, uključenosti, ravnopravnosti i prihvaćenosti i iz tog razloga provodimo brojne samostalne projekte namijenjene najčešće najranjivijoj skupini djece i mladih – onima bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Zaklada je tijekom travnja u Lipiku organizirala Sportske susrete mladih u odbojci za djevojčice i nogometu za dječake, a današnji su trening posjetili pobjednici, dječaci iz Splita i djevojčice iz Dubrovnika te njihovi odgajatelji i odgojiteljice. Tijekom sutrašnjeg dana razgledat će Rijeku, a u večernjim satima pogledati prijateljsku utakmicu Hrvatska – Sjeverna Makedonije.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.