Vatreni u Dalićevoj 50. utakmici po pobjedu nad neugodnom Slovenijom

Split, 5.09.2021.- Poljud, trening Hrvatske nogometne reprezentacije. Na slici Zlatko Dalic. foto HINA/ Mario STRMOTIC/ ms

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras od 20.45 na Poljudu u sklopu šestog kola skupine H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo dočekuje Sloveniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bit će to prvi dvoboj pred navijačima na Poljudu od onoga s Mađarskom u listopadu 2019. godine, a Vatrenima će protiv uvijek neugodnih sjevernih susjeda trebati upravo ta podrška s tribina.

Naime, u dosadašnjih 10 međusobnih susreta, iako Hrvatska ima izrazito pozitivan omjer sa šest pobjeda, tri remija i porazom, čak tri puta su nam Slovenci uzeli bod u gostima, a u ožujku ove godine su nas u Ljubljani i prvi put pobijedili.

Sve to poziva na veliki oprez, a svjestan je toga i izbornik Zlatko Dalić, kojemu će ovo biti 50. utakmica na klupi hrvatska izabrane vrste. Dalić u cijelom ovom kvalifikacijskom mini-ciklusu s tri utakmice ne može računati na najboljeg igrača Luku Modrića, ali i još nekoliko dosadašnjih standarnih prvotimaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Moramo biti favoriti na Poljudu, pred svojim navijačima. Možda će nam ovo biti i najteža utakmica jer je treća unutar sedam dana, a Slovenija je agresivan i vrlo borben suparnik. Uostalom, Slovenija nas je već pobijedila i ako ne pokažemo energiju trčanja iz Bratislave i Moskve bit će nam jako teško, poručio je na startu Dalić i nastavio:

– Uopće ne sumnjam u naš motiv. Nosit će nas publika i vjerujem da ćemo pobijediti. Na koji način manje je važno. Samo su bodovi važni u ovom trenutku. Neće biti lako jer nam nema Livakovića na vratima. Neće biti ni Modrića i Budimira, a upitnik je Gvardiol. Inače, nisam sklon silovati neke stvari u koje nisam baš siguran. Idemo u utakmicu samo sa zdravim i spremnim igračima.

Izbornik nije skrivao da će najbolji igrač Hajduka Marko Livaja biti starter u Splitu, a istaknuo je i umor Sose, Juranovića i Lovrena, što znači da se može očekivati dosta izmjena u odnosu na momčad iz Bratislave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Znamo tko je favorit u ovoj utakmici i svjesni smo toga, ali sportski je nešto očekivati i pozitivan rezultat. Ne možemo doći i dići ruke. O kvaliteti ne treba raspravljati, treća je utakmica u ciklusu, nije to lako, moramo biti odlučni i hrabri da bi došli do naših želja, ali vidjet ćemo. Sutra je nova utakmica, nema to veze s utakmicom u Ljubljani. Ja vjerujem u svoje igrače i uvjeren sam da ćemo odigrati dobru utakmicu, najavio je slovenski izbornik Matjaž Kek.

Danas u našoj skupini Rusija dočekuje maltu, a Slovačka Cipar, pa dvoboj na Poljudu dodatno dobiva na važnosti, jer realno je očekivati sigurne pobjede oba domaćina, a Vatreni bi, ako još jednom kiksaju protiv Slovenije, na neki način “bacili u vjetar” prilično dobar ishod u prve dvije utakmice ovog mini-ciklusa, remi s Rusijom u Moskvi i važnu gostujuću pobjedu nad Slovačkom u Bratislavi, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.