Već sada napravili puno: Hrvatska nije favorit protiv Njemačke, zašto onda mediji stvaraju imperativ pobjede pred izbornika i igrače?

Foto: fah

Hrvatska rukometna reprezentacija, uz podršku fenomenalnih navijača, svladala je poslije sjajnog prvog poluvremena i daleko slabijeg drugog dijela domaćina Europskog prvenstva Austriju sa četiri gola razlike. Prva je to pobjeda naše reprezentacije u drugoj fazi turnira, prva od dvije koje bi mogle biti ključne. Naime, uoči susreta protiv Austrije nemali broj je bio onih koji su zaključili kako će za polufinale biti dovoljne pobjede protiv Austrije i Njemačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad smo kod Njemačke… Nešto kasnije, kako se i očekivalo, Njemačka je deklasirala Bjelorusiju i još jednom pokazala da je bez obzira na lošije odigranu prvu dionicu Eura i dalje favorit za polufinale. Nijemci su, da parafraziramo Sportske novosti, poslali ”moćnu” poruku Hrvatskoj i Španjolskoj.

Hrvatski mediji uoči utakmice između Bjelorusije i Njemačke obmanjivali su javnost tvrdeći kako se zapravo radi o susretu dva izjednačena protivnika te da bi Bjelorusija mogla pomoći Hrvatskoj, naravno, sve su to bile prazne priče forsirane kako bi se zaradili klikovi. Naime, Bjelorusija niti jednog trenutka nije izgledala kao reprezentacija koja bi na bilo kakav način mogla nauditi Nijemcima. Zaključno i potpuno realno Hrvatska nije favorit protiv Njemačke, jedina stvarna naša prednost, no, velika prednost, su fenomenalni navijači. Izabranici Line Červara imali su Grazu, kao što imaju i u Beču, navijačku podršku kakvu nema ni službeni domaćin turnira. Na krilima ovakvih navijača može se puno, pa čak i protiv favorita. Zar smo zaboravili, uoči Eura brojni ”analitičari” i ”stručnjaci” našu su reprezentaciju stavljali tek na sedmo mjesto favorita prvenstva. I već sada dečki su napravili puno, pokazali su se kao ozbiljna momčad, oduševili veliki broj navijača i gotovo ujedinili cijelu naciju, barem onaj dio Hrvatske koja ne opravdava i koja ne relativizira udbaške likvidacije.

Ako Hrvatska nije favorit protiv Njemačke, što ne znači da se Nijemci ne mogu pobijediti, odnosno ako će to biti utakmica dva vjerojatno izjednačena protivnika, zašto mediji uvjeravaju javnost u suprotno? Primjerice jedan portal u naletu euforije tvrdi kako je Domagoj Duvnjak hrvatski rukometni Ronaldo, uspoređujući Duvnjaka s Lukom Modrićem. Teško je odrediti stvarne mogućnosti hrvatske reprezentacije na temelju utakmica protiv momčadi koje su ipak drugi razred europskog rukometa. Još uvijek se nismo susreli s reprezentacijama poput Norveške, Mađarske, Danske, Španjolske, Švedske…, još uvijek ne znamo svoju stvarnu snagu, tek će Njemačka nešto više reći o snazi hrvatske rukometne reprezentacije u ovom trenutku, koja nema nikakav imperativ pobjede protiv Njemačke. Ne nakon svega što se događalo uoči Europskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nitko nema pravo, s obzirom na način na koji su ispratili reprezentaciju na Europsko prvenstvo, pred Červara i ekipu stavljati imperativ polufinala, tim prije što će prvi oni koji danas hvale igru naše reprezentacije, koji govore o medaljama, krenuti u napad ako se u svemu tome ne uspije. Tek će ako se, ne daj Bože, ne uspije, Hrvati moći vidjeti pravo lice ”hrvatskih medija.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.