Veleslalom: Pobjeda Hirschera, a Zubčić sedmi

Austrijski skijaš Marcel Hirscher pobijedio je u nedjelju u veleslalomu Svjetskog kupa u Alta Badiji, dok je jedini hrvatski predstavnik 21-godišnji Filip Zubčić ostvario najbolji rezultat u karijeri zauzevši sedmo mjesto (+2.67), što mu je donijelo novih 36 bodova u Svjetskom kupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi je bio Amerikanac Ted Ligety (+1.45), a treće mjesto pripalo je Francuzu Thomasu Fanari (+1.48).

Zubčić je prije devet dana u švedskom Aareu, također u veleslalomu, sa startnim brojem 63 stigao do 29. mjesta u prvoj vožnji, da bi na kraju završio na 25. poziciji, što mu je donijelo prvih šest bodova u karijeri u Svjetskom kupu.

U Alta Badiji bio je još bolji, sa startnim brojem 64 stigao do 17. mjesta u prvoj vožnji. U drugoj utrci odvozio je fantastično, imao je drugo vrijeme, što mu je u konačnici donijelo sedmo mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako se sada Zubčić nalazi na 20. mjestu u poretku veleslalomaša, dok je u ukupnom poretku Svjetskog kupa 56. sa 42 boda. U ukupnom poretku vodi Norvežanin Kjetil Jansrud sa 610 bodova, a slijedi Hirscher sa 540.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.