Velika pobjeda Nike Kovača: Monaco nakon preokreta svladao PSG

Foto: fah

Nogometaši europskog doprvaka PSG-a poraženi su na gostovanju kod Monaca, kojeg vodi hrvatski trener i bivši hrvatski izbornik Niko Kovač. PSG je izgubio iako je vodio 2:0 u sklopu 11. kola francuske prve lige, na kraju je završilo 3:2 za Kovačevu momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to sjajna utakmica, pravi derbi, na stadionu Louis, prvo poluvrijeme donijelo je dva gola Kyliana Mbappea. Prvo je u 25. minuti zabio za 0:1, a zatim je u 37. minuti iz kaznenog udarca povećao prednost na 2:0, činilo se kako je sve gotovo te da će moćni pariški klub lakoćom stići do nove pobjede, tim prije što su mogli i uvjerljivije voditi, no golovi Keana i Mbappea poništeni su zbog zaleđa koje je bilo ” na knap”.

Foto: fah

Nastavak utakmice donosi preporod Monaca, koji se vratio u igru 52. minuti golom Vollanda (1:2), da bi zatim isti igrač u 66. minuti pogodio za 2:2. Poslije izjednačenje nastala je prava drama, prilika je bilo s obje strane, a zatim je 84. minuti Monaco stigao do potpunog preokreta. Diallo je skrivio jedanaesterac, a Fabregas je pogodio s 11 metara za 3:2, pobjedu i veliko slavlje. Hrvatski trener nije mogao gledati izvođenje kaznenog udarca koji je odlučivao o pobjedniku derbija.

Bio je to ujedno i konačni rezultat jedne velike utakmice, koja s pravom nosi epitet derbija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Monaco je pobjedom došao na drugo mjesto francuske lige te ima 20 bodova iz 11 susreta. PSG je ostao prvi, ali sa samo četiri boda prednosti ispred Kovačeve momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.