Velika prilika: Koeman uoči utakmice koja bi Bracelonu mogla lansirati na vrh prvenstvene ljestvice

epa08613000 Dutch coach Ronald Koeman reacts during his presentation as the club's new head coach in Barcelona, Spain, 19 August 2020. Koeman, who has just rescinded contract with the Dutch National soccer team, has signed for a two year contract until 30 June 2022. EPA/Alejandro Garcia

Nogometaši Barcelone sutra će u sklopu 33. kola španjolske lige ugostiti Granadu, pobjedom bi Katalonci, a koji su veliki favoriti, preuzeli sam vrh ljestvice španjolskog prvenstva. Malo se, a s obzirom na rezultate i igru kroz dobar dio sezone, tko nadao da će se Barca boriti više nego ravnopravno za titulu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči super bitnog dvoboja protiv Granade trener Barcelone Ronald Koeman kazao je kako neće biti opuštanja. Bilo kako bilo pobijediti se mora…

“Znam da pobjedom idemo na vrh ljestvice. To bi za nas bila nagrada, ali prvo moramo pobijediti. Borba za titulu je nešto što smo zaslužili”, rekao je Koeman te je oprezno nastavio:

“Sve utakmice su bitne, a mi smo već pod velikim pritiskom. Ne smijemo kiksati, trebaju nam bodovi. Borba za naslov se vodi između četiri kluba. Mentalno smo jaki, prošli smo kroz teško razdoblje i uspjeli smo napraviti zaokret u sezoni”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako smo već pisali Koeman ima svoju listu ”omiljenih” igrača, onih koji ne igraju, koje ne želi umarati, i koje se smatra otpisanima, među njima je i Miralem Pjanić. Nizozemac je govorio i o potencijalnim rotacijama u momčadi, Pjanić u tim kombinacijama nije…

“Rotacije? Znam da je teško igračima koji ne igraju, ali trenutno je najbitnije da smo pravi tim. Odluke ćemo donositi na osnovu svježine i spremnosti svakog igrača”, poručio je Koeman te je nastavio:

“Imamo svoj način treninga i pripreme za utakmice i ništa se neće promijeniti. Igrači znaju da u dresu Barcelone moraju osvajati trofeje. Imamo lidere i iskusne igrače i oni moraju prenijeti svoje iskustvo na mlađe”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjedom protiv Granade Barcelona bi došla do 74. boda u sezone te bi tako imali bod više od Atletico Madrida, tri više od Real Madrida i četiri od Seville, za koju igra bivši hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.