Velike želje Pepa Guardiole: Haaland, Lautaro Martinez, Andrea Silva…

guardiola
Foto: fah

Kako smo već pisali prije nekoliko je tjedana potvrđeno da će Sergio Aguero na kraju ove sezone napustiti Manchester City te će vrlo vjerojatno preseliti na Nou Camp. Nakon deset godina Aguero će napustiti Etihad bez odštete jer mu na ove sezone ističe ugovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aguero je, podsjetimo, ostavio veliki trag u Cityju te je u tom razdoblju postao najbolji strijelac svih vremena, no vrijeme za rastanak se očito približilo, došlo je do zasićenja. Naime, argentinski napadač će nastaviti karijeru u dresu Barcelone s kojim bi trebao potpisati dvogodišnji ugovor, s druge strane Manchester City traži zamjenu za njega. Pep Guardiola će morati dovesti novog napadača jer će nakon Aguerovog odlaska ostati samo na Gabrielu Jesusu.

Kako piše Times na listi želja Manchester City nalaze se četvorica napadača, jedan od njih bi gotovo sigurno mogao već ovog ljeta doći na Etihad.  Prva želja je ujedno i najveći izazov za City, to je zvijezda Borussije Dortmund Erling Haaland, koji igra sjajno u Bundesligi, pitanje je ipak je li engleski klub spreman za Norvežanina izdvojiti 100 milijuna eura, neki spominju čak i 180 milijuna eura, koliko navodno traži njemački klub.

Pored Haalanda na listi želja Guardiole je i najbolji igrač Intera Lautaro Martinez, koji bi na ljeto mogao napustiti Inter jer se novi prvak Italije nalazi u financijskoj krizi, bez obzira na osvojeni naslov prvaka. Cijena Martineza navodno je 80 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukoliko Manchester City ne uspije angažirati Haalanda ili Lautara, okrenut će se prema Andrea Silvi iz Frankfurta, čija je cijena osjetno niža, no pitanje je je li on uopće adekvatna zamjena za jednog Aguera.

Još jedno je zanimljivo ime na listi želja Pepa Guardiole, naime, govori se o dolasku Harryja Kanea iz Tottenhama, Kane želi napustiti Tottenham nakon što se klub nije uspio plasirati u Ligu prvaka. No engleski mediji tvrde da će Kane napustiti engleski ligu te da neće pojačati izravnog konkurenta u Engleskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.