Site icon narod.hr

Veliki derbi talijanskog nogometa, Milan protiv Juventusa, Ibrahimović protiv Ronalda, Rebić ulazi s klupe?

Foto: fah

Zaljubljenici u talijanski nogomet večeras mogu uživati u velikom derbiju talijanskog nogometa, Milan protiv Juventusa, Ante Rebić protiv Cristiana Ronalda. Bit će to, s obzirom na formu Milana, ali i Juventusa koji maršira prema novom naslovu, pravi spektakl, kakav je nekoć bio kad su igrale ove dvije po mnogima ponajbolje talijanske momčadi svih vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako smo već spomenuli oba su kluba u sjajnoj formi od nastavka sezone koja je na nekoliko mjeseci bila prekinuta zbog pandemije koronavirusa. Nažalost, derbi će se igrati pred praznim tribinama, no, ipak, bit će to sudar vrhunskih nogometaša. Milanu je pobjeda potrebna u borbi za Europu, dok Juventus ipak nešto opuštenije može ući u utakmicu jer ima čak sedam bodova prednosti pred drugoplasiranim Lazijom. Do prije koji dan izgledalo je posve drugačije, činilo se u jednom trenutku da bi se rimska momčad sve do kraja mogla upustiti u ravnopravnu trku s Juventusom za naslov.

Rossoneri su u nastavku sezone kao preporođeni i plasman u Europu više nije toliko daleko kako se to činilo nakon prvog dijela sezone. Hrvatski reprezentativac Ante Rebić u sjajnoj je formi, a trener Milana Stefano Pioli imat će na raspolaganju najjaču momčad kojom u ovom trenutku raspolaže. S druge strane trener Juventusa, Maurizio Sarri, je na slatkim mukama jer su skoro svi igrači spremni za derbi. Očekuje se, dakako, da će od prve minute Staru damu na San Siru predvoditi Cristiano Ronaldo, a zaigrat će i bosansko – hercegovački reprezentativac, Miralem Pjanić, koji igra svoje posljednje minute u crno – bijelom dresu prije odlaska u Barcelonu.

Prema posljednjim najavama koje dolaze iz Italije Ante bi mogao biti na klupi, trener Milana takvu odluku opravdava umorom hrvatskog nogometaša. No, zato će zaigrati vremešni bivši švedski reprezentativac Zlatan Ibrahimović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Milana Stefano Pioli opravdao je takvu odluku umorom Hrvata zbog trenutno natrpanog rasporeda, ali i željom da se Ibra što prije vrati u formu.

”Želim mu dati više minuta na terenu i da iz utakmice u utakmicu postaje sve bolji. Nije igrao od 8. ožujka, a kada je u pitanju mentalna strana i njezin utjecaj na njegovu prisutnost na terenu, on je nesumnjivo najjači igrač kojeg sam trenirao”,  kazao je Pioli, dodavši kako je Rebićev stav presudan u ovome slučaju.

”U ovome trenutku sezone mislim da je ključno da se svi osjećaju važnima. Rebićev stav je presudan, kako kada igra kao starter, tako i kada počinje kao zamjena. Poboljšali smo se u ligi, ali još uvijek nismo zadovoljni situacijom u kojoj se nalazimo. Imamo obvezu dati sve od sebe do kraja sezone, a Rebić svojim stavom mora voditi put za svoje suigrače”, rekao je Pioli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica na San Siru se igra od  21:45 sati, a talijanski mediji već su objavili izgledne sastave.  Rossonere će predvoditi Zlatan Ibrahimović, dok će glavna uzdanica Stare dame ponovo biti Cristiano Ronaldo. Očito će Rebić ući s klupe, što je nevjerojatno s obzirom na formu Hrvata, iako trener za takvu odluku, kako smo već spomenuli, ima opravdanje.

Izgledni sastav Milana:

Donnarumma, Conti, Kjaer, Romagnoli, Theo Hernandez, Kessie, Bennacer, Saelemaekers, Bonaventura, Calhanoglu, Ibrahimović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izgledni sastav Juventusa:

Szczesny, Cuadrado, Rugani, Bonucci, Danilo, Bentancur, Pjanić, Matuidi, Bernardeschi, Higuain, Cristiano Ronaldo.

Kako se i očekivalo talijanski mediji prednost daju Juventusu. No, ipak, i Milan ima svoje adute koji mu mogu donijeti super važna tri boda. Jedan od njih je i hrvatski reprezentativac, Ante Rebić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version