(VIDEO) Burno u NHL-u: Preokreti Pittsburgha, Tampe i Saint Louisa

Foto: Twitter

Aktualni NHL prvaci, hokejaši Pittsburgh Penguinsa preokretom u trećoj trećini uspjeli su na svom ledu svladali Carolina Hurricanese sa 3-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti su dva puta vodili golovima Eliasa Lindholma (8:10) i Leea Stempniaka (32:32), dok je jedini pogodak za domaće u prve dvije trećine postigao kapetan Sidney Crosby (20:26). U posljednjih 20 minuta na vrata domaćih stao je Marc-Andre Felury koji je zaustavio svih 19 udaraca gostiju u tom periodu, dok su za preokret pogodili Chris Kunitz (41:59) i Carl Hagelin (55:45).

Ovom pobjedom Pensi su preuzeli prvo mjesto u Istočnoj konferenciji i čitavoj ligi sa 53 boda, jednim više od Columbus Blue Jacketsa, ali i u čak četiri odigrane utakmice više. Carolina je sa 37 bodova trenutačno 10. momčad Istoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je bilo i u Tampi gdje je domaći Lightning u produžetku sa 4-3 svladao Montreal Canadiense iako su gosti manje od 10 minuta prije kraja imali prednost od 3-1. Aleksandar Radulov (3:24) doveo je Montreal u vodstvo, Tyler Johnson (10:39) je poravnao na 1-1, ali novu prednost gostima osigurali su Shea Weber (13:31) i Chris Terry (23:07). Taj je rezultat vrijedio sve do druge polovice treće trećine, a tada su Victor Hedman (51:14) i Ondrej Palat (56:30) svojim golovima uspjeli osigurati produžetak u kojemu je Johnson (61:36) svojim drugim pogotkom na susretu kompletirao preokret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa 39 bodova Tampa je i dalje izvan kruga momčadi koje bi se plasirale u doigravanje, trenutačno je deveta na Istoku, ali joj osma Ottawa sada bježi samo bod, dok je Montreal sa 47 bodova i dalje na vrhu skupine Atlantic.

Utakmicu s najviše pogodaka vidjeli su gledatelji u Saint Louisu koji su svjedočili 6-3 pobjedi svojih Bluesa protiv Philadelphia Flyersa, a i u tom dvoboju domaći su do pobjede stigli preokretom u trećoj trećini. Junak pobjede bio je Robby Fabbri koji je postigao svoj prvi “hat trick” u karijeri, a bio je i strijelac posljednja dva gola na utakmici. Gosti su poveli golom Waynea Simmondsa (3:25), do kraja prve trećine Kevin Shattenkirk (15:01) i Robby Fabbri (19:48) uspjeli su osigurati prednost domaćima, da bi u drugoj trećini jedini gol bio onaj Nicka Cousinsa (24:32) za 2-2. Brayden Schenn (44:13) je početkom posljednjeg dijela doveo Flyerse u vodstvo, no ono nije dugo trajalo. David Perron (45:53) je 100 sekundi potom poravnao na 3-3, a Scottie Upshall (47:13) je samo 80 nakon poravnanja doveo Blues u vodstvo. Fabbri (55:01, 57:04) je s dva gola u posljednjih pet minuta, od kojih je drugoga postigao u praznu mrežu postavio konačnih 6-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.