Site icon narod.hr

(VIDEO) Hoće li vodstvo regionalne lige reagirati? Navijači Partizana izvjesili sliku ratnog zločinca Ratka Mladića

Foto: Snimka zaslona

Početkom nove sezone u regionalnoj ABA ligi srpski mediji obrušili su se na Cedevitu zbog dizajna slova na dresovima hrvatskog prvaka. Zasmetao im je dizajn slova ”U”, naravno, odmah im se učinilo da vide ustaše te su istaknuli kako Cedevita na dresovima ima ustaški simbol, što, dakako, nema nikakve veze s istinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Krajnje čudan font. Slovo ‘u’ na krajevima ima kukice kao na simbolu ustaša. ABA liga ne trpi bilo kakvo miješanje politike, posebno ne simbole ustaša na dresovima”, pisalo je u tekstu. koji je objavio srpski Telegraf.

Podsjetimo, font koji je bio na dresovima Cedevite zove se ”Museo” te je besplatan za korištenje (Museo 700). Djelo je Nizozemca koji se zove Jos Buivenga, izradio ga je 2008. godine. Teško je vjerovati da je Nizozemac prije devet godina bio inspiriran ”ustaškim pokretom.”

Iako nisu imali razloga iz Cedevite su poslali priopćenje a ”inkriminirani” font prepravili. Kod Beograd okom tud u Hrvatskoj neki očito i dalje skokom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenimo kako se sinoć se u Beogradu igrala utakmica 7. kola ABA lige Partizan – Crvena zvezda (84:100), u ABA ligi sudjeluju i hrvatski klubovi, Cedevita, Zadar, Cibona. Partizanovi navijači izvjesili su sliku ratnog zločinca, kome se sudi u Haagu, Ratka Mladića, inače krvnika Srebrenice, čije su horde počinile i brojne zločine u Hrvatskoj. Hoće li i kako reagirati vodstvo regionalne lige i hoće li Telegraf vidjeti išta sporno i fotografiji ratnog zločinca u dvorani Aleksandra Nikolića?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Snimka zaslona
Foto: Snimka zaslona

Na beogradskom derbiju bio je i Bastian Schweinsteiger, suprug srpske tenisačice Ane Ivanović s kojom čeka dijete, piše Večernji list.

Foto: Snimka zaslona/Vecernji list
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version