Site icon narod.hr

(VIDEO) Hrvatski tenisač poražen nakon drame u Wimbledonu: Što je izgubio Ivo Karlović!?

Foto: fah

Hrvatski tenisač Ivo Karlović nije se uspio plasirati u 2. kolo Wimbledona, njega je u susretu 1. kola nakon velike drame i četiri sata i 24 minute igre svladao Slovenac s britanskim državljanstvom Aljaž Bedene sa 6-7 (5), 7-6 (6), 6-7 (7), 7-6 (7), 8-6.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dvoboju kojim su dominirali servisi na kraju su presudila dva vezana reterna Bedenea u 14. igri petog seta kojima je stigao do jedinog “breeaka” u čitavom susretu. Karlović ima razloga žaliti za pobjedom jer nije iskoristio niti jednu od osam “break-lopti” koliko je izborio tijekom susreta, Bedene je iskoristio svoju petu, a 38-godišnji vetaran iz Zagreba je u nekoliko navrata u “tie-breaku” četvrtog seta bio dva poena udaljen od pobjede.

Karloviću na kraju nije bio dovoljno ni 44 asa niti 98 “winnera”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom prvoga seta niti jedan igrač nije uspio izboriti “break-loptu”, a i u odlučujućoj igri svi poeni su otišli na stranu servera sve do 6-5 za Karlovića, a tada je naš igrač pogodio retern za set.

Početkom drugog seta Karlović je izborio prve dvije “break-lopte”, no na prvu je promašio forhend, dok je na drugu Bedene pogodio odličan prvi servis. U odlučujućoj igri Bedene je poveo sa 5-2 , ali se Karlović uspio vratiti do 6-6 samo da bi tada Bedene pogodio retern-winner kojim si je osigurao ukupno treću set-loptu koju je i realizirao.

Karlović je s prvim “break-loptama” u susretu bio suočen u drugoj igri trećeg seta, no nakon 15-40 je pogodio četiri prva servisa zaredom i Bedene ustvari nije imao izgleda za “break”. Bedene je u trećem “tie-breaku” poveo sa 5-2 uz dva servisa, no Karlović je vratio oba “mini-breaka” igrajući bekhend slice na koji Slovenac nije imao odgovor da bi Zagrepčanin osvojio tu dionicu igre nakon što je Bedene promašio forhend kod vodstva Karlovića od 8-7.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtoj igri četvrtog seta Karlović je imao najveću priliku “prelomiti” dvoboj na svoju stranu jer je imao 0-40 na servis Bedenea. Nažalost, promašio je forhend sa sredine terena na jednu “break-loptu” dok je preostale dvije Bedene izvukao servisom. Nove dvije šanse Karlović je imao kod 4-3, na obje se igralo, ali oba je puta Slovenac izašao kao pobjednik iz izmjena. Kod rezultata 4-4 Karlović je s dvije uzastopne servis pogreške ponudio dvije “break-lopte” Bedeneu, ali ih je zatim iz spasio ponovno pogodivši četiri prva servisa zaredom. U četvrtom “tie-breaku” Karlović je stigao do 5-4, ali nije uspio potom osvojiti niti jedan od dva poena na servis Bedenea koji je osvojenim poenom na Karlovićev servis stigao i do vodstva od 7-6 uz svoj početni udarac, no tada je naš veteran izvukao odličan retern i produžio odlučujuću igru. No, kod rezultata 8-7 za Bedenea retern Slovenca je pogodio vrh mreže, zbunio Karlovića i donio poravnanje u meču.

Peti set započeo je “break-loptom” Karlovića u prvoj igri, no niti tu priliku nije iskoristio promašivši forhend. Potom je uslijedio niz sigurnih držanja servisa za oba igrača sve do 7-6 za Bedenea, a tada je Karlović krenuo u servis-gem sa 0-30. Iako je poveo sa 40-30, Karlović nije uspio i završiti posao, a nakon izjednačenja je Bedene pogodio dva puta stranu na koju će Karlović servirati i ostvariti veliku pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version