Site icon narod.hr

(VIDEO) Jesu li i neki mediji odgovorni za bezobzirni napad na nogometnog suca Brunu Marića i da li je to bio ‘klasični pokušaj ubojstva’?

Foto: fah

Hrvatski nogometni sudac iz Daruvara, koga neki zbog navodne bliskosti sa savjetnikom Dinama Zdravkom Mamićem nazivaju kontroverznim, napadnut je danas oko 15:30 u Stobreču pored Splita, gdje ga je u restoranu ‘Epetion’ napala grupa maskiranih mladića i nanijela mu ozljede glave. Nepoznati napadači su bili navodno naoružani šipkama, palicama…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imao pištolj, nije ga htio upotrijebiti

Odvjetnik poznatog suca Vladimir Gredelj tvrdi da je njegov klijent imao kod sebe pištolj, za koji posjeduje dozvolu, no, pištolj u samoobrani ipak nije upotrijebio.  Drugim riječima, Marić je ipak ostao pribran, iako je pokušao uplašiti napadače.

Mediji suci?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon napada jednim je dnevnim novinama rekao kako su ga napali pripadnici članovi Torcide, što su odmah na nož dočekali neki mediji, isti oni koji su svojim pisanjem gotovo pa pozivali na linč. Da ne navodimo, samo se prisjetimo kako se pisalo, do granice neuksa, u svakom slučaju neprofesionalno. Poznato je na koji se način u demokratskoj državi netko proglašava kriminalcem, to ne čine mediji, to ne čini ulica, to ne čine političari, već sud. Mediji, nažalost, često uzimaju pravdu u svoje ruke i često nepravomoćno osuđene građane nazivaju kriminalcima, ratnim zločincima… Koliko su tako branitelja proglasili ratnim zločincima, pa i generale Gotovinu i Markača, a koji su kasnije oslobođeni? Dakako, ne uspoređujemo Marića i legendarne generale, ali apeliramo na medije da se napokon počnu ponašati u skladu s profesijom.

Podsjetimo Bruno Marić ima više hematoma i ogrebotina po glavi, po tijelu, ali nije teško ozlijeđen kako je moglo biti, u trenutku napada bio je u društvu nekoliko ljudi koji su prošli bez ozljeda, huligane je zanimao samo Marić. Bruno Marić je u pratnji policije stigao na hitni prijem splitskog Kliničkog bolničkog centra.

Izjava iz policije

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo na izjavu Sanje Nazlić iz splitske policije: “Oko 15.30 sati u ugostiteljskom objektu u Stobreču više, za sada nepoznatih osoba, fizički je napalo jednu osobu rođenu 1972. godine kojoj se trenutno u splitskoj bolnici pruža liječnička pomoć. U tijeku su policijski izvidi u cilju pronalaženja počinitelja.” Nakon napada napadači su pobjegli, jednog je tek policija uspjela privesti u odvesti na kriminalističku obradu. Navodno se ipak radi o jednom navijaču, ranije poznatom policiji.

Gredelj i Marić u Stobreču na ručku

Gredelj i Marić nalazili su se u Splitu gdje su bili na suđenju budući da su tužili portal Nogomet plus, a nakon rasprave su otišli u Stobreč na ručak, nakon čega je u restoran utrčalo desetak huligana, pripadnika Torcide u rukama su imali šipke, na šakama boksere i nasrnuli su na nas! Dobio sam nekoliko teških udaraca i da nije bilo konobara i gostiju restorana, tko zna što bi bilo, možda bi me i ubili! Konobari su nas branili i na kraju smo uspjeli svladati jednog huligana i zadržati ga do dolaska policije”, za Večernji list, kako smo već pisali, izjavio je sudac Bruno Marić, dok njegov odvjetnik Gredelj kaže kako se radilo o klasičnom pokušaju ubojstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovimo, Marić je izvukao pištolj kako bi uplašio napadače, “Nakon velikog broja prijetnji koje je dobivao i poziva na smrt od strane bivšeg vodstva Hajduka, predsjednika Brbića i mog kolege Pavasovića Viskovića, mislim da je sasvim normalno što nosi sa sobom pištolj”, rekao je Gredelj za RTL televiziju.

Video: 24 sata

Marić je bolnicu napustio oko 19:30 na vlastitu odgovornost, odvezen je na stražnjem sjedalu policijskog automobila, a na glavi su bili vidljivi hematomi, dok je oko imao šancov ovratnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bezobzirno pretučen nogometni sudac Bruno Marić: Jesu li u tome sudjelovali pripadnici Torcide?

Šok u HNS-u: Najoštrije osudili bezobzirni napad na nogometnog suca Brunu Marića!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version