(VIDEO) Josip Šimunić na Thompsonovom koncertu o pozdravu ‘Za dom spremni’: ‘Bilo bi dobro da se držimo hrvatskih zakona, a ne zakona bivše države’

Foto: Snimka zaslona

Nakon oborenog Guinnessovog rekorda na Kupresu, na kojem je sudjelovalo više od 2.000 Ivana, popularni hrvatski glazbenik Marko Perković Thompson zatvorio je ljetnu sezonu spektakularnim koncertom na Šalati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na koncertu koji je trajao gotovo tri sata, Thompson je izvodio pjesme sa svih 7 svojih albuma, a dvije od njih – ‘Sine moj’ i ‘Samo je ljubav tajna dvaju svjetova’ posvetio je svojoj ženi i djeci. Na pjesmama ‘Bojna Čavoglave’ i ‘Geni kameni’, brojna publika doživjela je vrhunac. Bez obzira na medijsko ignoriranje Thompsonovog koncerta glazbeni spektakl protekao je u sjajnoj atmosferi.

Na koncertu su bile mnoge osobe iz javnog, političkog i vjerskog života: saborska zastupnica Bruna Esih sa suprugom, saborski zastupnik- general Željko Glasnović, novinar Tihomir Dujmović, novinar i voditelj TV Bujice Velimir Bujanec, glumica Anja Šovagović, pomoćni trener hrvatske nogometne reprezentacije Josip Šimunić, ugledni poslovni čovjek Ilija Tokić sa suprugom, akademik Josip Pečarić, savjetnik predsjednice RH Ante Deur sa suprugom, Željka Markić, predsjednica udruge U ime obitelji sa suprugom, Kata Zadro, supruga legendarnog vukovarskog zapovjednika Blaga Zadre, vukovarski branitelj Tomislav Josić, msgr. Vlado Košić, sisački biskup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koncert je održan nekoliko dana nakon dugo očekivane promjene imena Trga maršala Tita u Zagrebu, koji je preimenovan u Trg Republike Hrvatske te samo nekoliko sati nakon što je Vlada Andreja Plenkovića učinila ustupak svom koalicijskom partneru, SDSS-u, Milorada Pupovca, ali i HNS-u te premjestila ploču HOS-a iz Jasenovca u Novsku.

Kako smo spomenuli na koncertu je među brojnim poznatima osobama iz javnog života bio i najbliži suradnik hrvatskog nogometnog izbornika Ante Čačića, pomoćni trener Vatrenih Josip Šimunić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šimunić je govoreći o spektakularnom koncertu, a uoči samog Thompsonovog nastupa na Šalati rekao za Z1 televiziju:

”Marko uvijek napravi vrhunske koncerte, njegove pjesme su domoljubne pjesme. Bit će lijepo, lijepa je večer hvala Bogu. ”

Neki se ne bi složili da su domoljubne, neki uvijek u njima traže nešto drugo, neke stvari koje im se ne sviđaju?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Ne znam što bi vam rekao, on je veliki domoljub, on je pravi, takvih kao on su izborili ovu našu državu da možemo ponosno reći da smo Hrvati, da smo slobodi. Svaka mu čast i Bog ga blagoslovio.”

Sutra će možda biti ponovno na meti, kao što su HOS-ovci sad na meti, kao što ste Vi bili na meti, zbog pozdrava Za dom spremni?

”Zakon se zna, imamo slobodnu Hrvatsku, bilo bi dobro da se držimo zakona, a ne zakona one bivše države”, rekao je legendarni bivši hrvatski reprezentativac Josip Šimunić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.