(VIDEO) Kaos na ulicama Splita: Sukob navijača, interventna policija brzo reagirala, ima i privedenih

Foto: snimka zaslona

U Split je uoči utakmice Hrvatske i Mađarske stiglo mnogo navijača, a Mađari su se pojavili na Rivi tijekom večeri. Čuvaju ih pripadnici splitske policije koji su čitav dan na nogama zbog održavanja reda u gradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sukob se ipak dogodio, kod Koteksa su se sukobile dvije skupine navijača. Privedeno je pet hrvatskih državljana i jedan mađarski. Jedan Mađar je završio u splitskoj bolnici, prenosi Dalmatinski portal.

“Ozlijeđen je jedan mađarski navijač. Intenzitet ozljeda još nije poznat. Privedeno je pet hrvatskih državljana i jedan mađarski državljanin”, rekla je Ana Čepić za Dalmaciju danas – glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Specijalci su u potpunosti okružili civile na širini ispod Moona. Sve je bilo puno interventnih policajaca. Sve je počelo vrlo bučno, čuli se pogrdni uzvici hrvatskih navijača prema Mađarima. Oni su očito bili krenuli u svoj hostel u sklopu Koteksa, no negdje su ih sustigli naši navijači i nastala je prava “gužva”. Međutim, nije trebalo dugo da se na mjestu događaja pojave jake policijske snage koji su brzo iskontrolirale situaciju”, ispričao je jedan od svjedoka.

Kako smo već pisali, tijekom dana su oštećena i dva stakla na parkiranom praznom kombiju mađarskih registracijskih oznaka, a popodne je nekoliko osoba pokušalo napasti dvije osobe za koje se pretpostavlja da su mađarski navijači. Uhićene su dvije osobe koje se dovode s tim u vezu. Privedene su u službene prostorije i nad njima se provodi kriminalističko istraživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.