(VIDEO) Liga prvaka: Ajax s igračem manje i bez gola na Cipru, veliki kapital Sparte i Lekinog Club Bruggea

epa07771961 Hakim Ziyech of Ajax Amsterdam (L) in action with Omar El Kaddouri of PAOK Saloniki during the UEFA Champions League third qualifying round, second leg soccer match between Ajax Amsterdam and PAOK Saloniki, in Amsterdam, The Netherlands, 13 August 2019. EPA/MAURICE VAN STEEN

Nogometaši Ajaxa, prošlogodišnji polufinalisti Lige prvaka, odigrali su 0-0 na gostovanju kod ciparskog APOEL-a u prvoj utakmici doigravanja za elitno klupsko nogometno natjecanje, dok su praška Slavija u Cluju i belgijski Club Brugge u Linzu ostvarili minimalne pobjede i veliki kapital pred uzvrate na svojim stadionima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ajax i APOEL su u Nicosiji odigrali utakmicu sa 29 pokušaja prema vratima, ali nijedan od 10 udaraca koji su išli u okvir nije završio i u mreži. Nizozemci su posljednjih deset minuta morali odigrati s desetoricom igrača, jer je zbog drugog žutog kartona isključen marokanski branič Mazraouni.

U momčadi APOEL-a od 68. minute je zaigrao hrvatski napadač Antonio Jakoliš, stariji brat Hajdukovog ovogodišnjeg pojačanja Marina Jakoliša, a zamijenio je Slovenca Romana Bezjaka koji je dvije sezone igrao u Rijeci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slavia je ostvarila značajnu pobjedu u Rumunjskoj. Masopust je u 28. minuti postigao jedini pogodak na utakmici, a domaći mogu žaliti za 79. minutom, kad je Francuz Omrani izborio kazneni udarac, odlučio ga sam izvesti, a njegov je udarac obranio gostujući vratar Kolar.

Za Cluj je cijelu utakmicu odigrao rođeni Zagrepčanin Damjan Đoković, koji je odrastao u Nizozemskoj, a pretprošle sezone nosio dres Rijeke.

Hrvatski reprezentativni stoper Matej Mitrović odigrao je cijelu utakmicu za Club Brugge koji je napravio veliki korak ka grupnoj fazi Lige prvaka pobjedom na gostovanju kod LASK-a. U 10. minuti Vanaken je realizirao kazneni udarac, dosuđen uz pomoć VAR tehnologije, prvi put upotrijebljenu u doigravanju za Ligu prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzvrati u ovim parovima na rasporedu su u srijedu, 28. kolovoza.

U srijedu će biti odigrane preostale tri prve utakmice doigravanja Lige prvaka. Dinamo na Maksimiru dočekuje norveški Rosenborg, grčki Olympiacos u Pireju je domaćin ruskom Krasnodaru, dok će švicarski Young Boys u Bernu ugostiti beogradsku Crvenu zvezdu. Svi dvoboji započinju u 21 sat.

Uzvrati u tim parovima su na rasporedu u utorak, 27. kolovoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.