Site icon narod.hr

(VIDEO) Masters za mlade tenisače: Borna Ćorić u Milanu startao pobjedom

Foto: fah

Hrvatski tenisač Borna Ćorić pobijedio je u 1. kolu prvog izdanja Next Gen ATP Finala u Milanu Amerikanca Jareda Donaldsona s 4-3 (2), 4-1, 4-3 (5).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćorić se bolje snašao na Mastersu za mlade tenisače na kojem je predstavljen i cijeli niz novih pravila, koja bi u nadolazećim godinama mogla biti implementirana i u mečeve na ATP Touru. Tako su skraćeni setovi do četiri osvojena gema, s ‘tie-breakom’ pri rezultatu 3-3, a za pobjedu u meču treba osvojiti tri seta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to prvi međusobni dvoboj Ćorića, 48. na ATP listi, i Donaldsona koji je 55., a Zagrepčanin će u 2. kolu u srijedu igrati s Rusom Daniilom Medvjedevim koji je ranije porazio sunarodnjaka Karena Hačanova s 2-4, 4-3 (6), 4-3 (3), 4-2.

U mečevima A skupine igraju Kanađanin Denis Shapovalov, Korejac Hyeon Chung, Rus Andrej Rubljov i Talijan Gianluigi Quinzi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nizu inovacija u Milanu treba naglasiti da se u gemovima može maksimalno biti odigrano sedam poena, jer se pri rezultatu 40-40 igra odlučujući poen, kao što je to sada slučaj u mečevima parova na ATP turnirima. Izbačeno je i pravilo neca, dodira lopte s mrežom kod servisa. U slučaju kad se to dogodi nema ponavljanja servisa, već tenisači nastavljaju s igrom. Na terenu je samo jedan sudac, onaj u stolici, dok linijske suce mijenja računalni sustav “Oko sokolovo”, a pritom snimljeni glas označava aut u igri i kod servisa. Sve lopte koje padnu unutar prostora do 5 centimetara od crte automatski su prikazane na ekranu.

Za pobjede u Milanu tenisači neće zarađivati bodove, već samo novčane nagrade. Sam nastup u Milanu vrijedi 50.000 dolara, svaka pobjeda u skupini po 30.000 dolara. Pobjeda u finalu donosi 225.000 dolara, a poraženi će osvojiti 125.000. Nagrada za treće mjesto je 75.000 dolara, a za četvrto 50.000.

Uz dodatni pobjednički bonus od 25.000 dolara te uz uvjet da u skupini ostvari sve tri pobjede, prvi osvajač Next Gen ATP Finala iz Milana može otići bogatiji za 390.000 dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version