(VIDEO) Messi nije samo sjajan nogometaš: Zasvirao himnu Lige prvaka

Foto: fah

Večeras počinje 26. izdanje Lige prvaka, derbi prvog kola igrat će se večeras na Campu Nou između Barcelone i Juventusa (skupina D), a  Roma će dočekati Atletico Madrid (skupina C). U srijedu slijedi dvoboj Tottenhama i Borussije Dortmund (skupina H) te susret Liverpoola i Seville na legendarnom Anfieldu (skupina E).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ususret Ligi prvaka Lionel Messi pokazao je da nije samo čudesan nogometaš nego i da je talentiran za glazbu.

Uoči početka nove sezone Lige prvaka, na klaviru je odsvirao melodiju glazbe koja je u zadnjih više od 20 godina postala jedna od najprepoznatljivijih skladbi na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Himna Lige prvaka Tony Brittenova je adaptacija od Georg Friedrich Händelova “Zadoka”. 1992. godine Uefa je angažirala Brittena da aranžira njezinu himnu – himnu je svirao britanski orkestar Royal Philharmonic Orchestra, dok je pjesmu pjevao zbor akademije St. Martin in the Fields.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.