Site icon narod.hr

(VIDEO) Mostarski boksač Beljo zaustavio zvižduke na himnu BiH u Širokom Brijegu

Mostarski boksač Damir Beljo obranio je u petak na večer u Širokome Brijegu titulu europskog prvaka u kruzer kategoriji (do 91 kg) po WBO verziji, ali njegov meč se danas u BiH najviše komentira po tome što je Beljo podizanjem ruku zaustavio zvižduke publike na intoniranje bosanskohercegovačke državne himne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je s izazivačem, njemačkim državljaninom Mohammedom Rasulijem predstavljen publici, izvedena je himna Njemačke, a zatim i BiH na koju je publika u sportskoj dvorani Pecara u Širokom Brijegu počela glasno zviždati. Zvižduke je podizanjem ruku prekinuo Damir Beljo koji je izašao u ring zaogrnut bosanskohercegovačkom zastavom dok su ljudi iz njegove pratnje istaknuli hrvatsku zastavu.

Ovaj Beljin istup pozdravljen je s odobravanjem u većem dijelu javnosti BiH. Značajan dio Hrvata nije zadovoljan svojim položajem u BiH jer se kao najmalobrojniji narod osjeća ugroženim i stavljenim u podređeni položaj te traže jednakopravan status s brojnijim Bošnjacima i Srbima.
Beljo je nakon 12 rundi jednoglasnom sudačkom odlukom pobijedio Mohammeda Rasulija i po najavama medija iz BiH uskoro bi se mogao boriti i za titulu svjetskog prvaka koju drži Poljak Krzysztof Głowacki.
Bila je to 21. Beljina pobjeda iz isto toliko mečeva, od čega ima čak 17 nokauta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version