(VIDEO) Nakon napada na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu oštre poruke iz Beograda: ‘To se u Srbiji ne može dogoditi, u Zagrebu nam napadaju djecu…’

Foto: Snimka zaslona

Nakon incidenta u Splitu, kada su na Rivi napadnuti neki vaterpolisti Crvene zvezde, Vaterpolo savez Srbije reagirao je na izvanrednoj konferenciji za tisak u Beogradu. Naime, zatražit će pojačane mjere sigurnosti za gostovanje reprezentacije u Hrvatskoj, u Eurokupu.  Iz Beograda su se čule i dosta teške riječi, a Hrvatska protiv Srbije igra u Sisku 12. ožujka, da bi se u travnju održao završni turnir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Tražit ćemo povećane mjere sigurnosti. Nismo sigurni da sve možemo prepustiti vjerovanju da se ništa neće dogoditi. Čekaju nas utakmice u Sisku i Zagrebu, nadam se da se neće ponoviti incident kao u Splitu”., kazao je nakon incidenta u Splitu Đorđe Đorđević, direktor VSS-a.  Podsjetimo, petorica napadača napala su, najprije verbalno, a onda i fizički, trojicu vaterpolista Zvezde, jedan od njih spasio se skokom u more i nije htio izaći dok se nije pojavila policija. Navodno su vaterpolisti napadnuti metalnom šipkom.

No, vratimo se tiskovnoj konferenciji u Beogradu, direktor VSS-a je istaknuo kako dva saveza, hrvatski i srpski, imaju dobru suradnju, kao i klubovi, međutim, napomenuo je kako posljednji događaj u pitanje dovodi igranje klubova iz Srbije u Hrvatskoj. Potkrijepio je to riječima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

View this post on Instagram

 

Vanredna konferencija za štampu, povodom današnjeg incidenta, pred 13. kolo Regionalne lige u Splitu. #bvkcrvenazvezda #vkcrvenazvezda #waterpolo #waterpololife #rtvl

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A post shared by BVK Crvena zvezda (@bvkcrvenazvezda) on

“Ove godine igra se neslužbeno svjetsko prvenstvo za mlade u Dubrovniku. Srpski klubovi su se prijavili i sada je pitanje da li će igrati”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik VSS-a, Viktor Jelenić, osvrnuo se i na ono što se događalo u prošlosti, pa je tako rekao da su se slični incidenti već događali u Hrvatskoj, no, izrazio je nadu da toga više neće biti.  Usput je spomenuo kako se nešto slično u Srbiji ne može dogoditi, a sve je nazvao velikom sramotom.

“Ovo nije prvi put da se ovakav incident dogodio u Hrvatskoj. Prije današnjeg u Splitu, kada je golman Zvezde spas od još gorih batina od onih koje je dobio morao tražiti skokom u more, napadnuta su naša djeca u Zagrebu. To je velika sramota.”

Nakon čega se upitao: “Je li stvarno u 2019. potrebno nešto tako sramotno, da policija prati srpske sportaše na svakom koraku u Hrvatskoj?…”

“Incident na finalu EP-a 2003. u Kranju bio je grozan, ali donekle i očekivan, jer je tada sve još bilo svježe. Ali, sada smo u 2019. i tenzija je morala do sada pasti”, podsjetio se na neke stvari iz prošlosti Jelenić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.