(VIDEO) NBA: Hezonja zabio 30 koševa za pobjedu Knicksa nad Wizardsima

Foto: fah

Mario Hezonja nastavlja s odličnim igrama, u nedjelju je postigao rekordnih 30 koševa i pogodio ključnu tricu 44,8 sekundi prije kraja za pobjedu New York Knicksa nad Washington Wizardsima 113-110.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije dva dana postao je tek drugim hrvatskim košarkašem, nakon Tonija Kukoča, koji je ostvario triple-double učinak u NBA ligi, postigavši 16 koševa uz 16 skokova i 11 asistencija na gostovanju kod Houston Rocketsa.

U nedjelju je drugi put startao na mjestu plejmejkera umjesto ozlijeđenog Emmanuela Mudiaya i pogodio 12 of 21 šuta za Knickse, te uz 30 poena ostvario šest skokova i pet asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luke Kornet postigao je 17 koševa, a Mitchell Robinson dodao 11 poena i 11 skokova za New York, koji je napokon prekinuo niz od devet domaćih poraza protiv Wizardsa.

Unatoč pobjedi Nicksi su ostali posljednji na ljestvici Istočne konferencije sa slabim učinkom od 16 pobjeda i 64 poraza.

Washington je predvodio Jeff Green s 19 koševa, Thomas Bryant dodao je 17 poena, a Bobby Portis 11 koševa i 10 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bender dobar u uvjerljivom porazu Sunsa

Dragan Bender također je dobro igrao iako je njegova momčad uvjerljivo izgubila, zabilježio je 19 koševa i osam skokova za Phoenix Sunse, koje su Houston Rocketsi na domaćem terenu razbili sa 149-113.

Sunsi, koji su igrali bez polovice standardnih igrača, izgubili su osam od zadnjih 10 utakmica. Sezonu će završiti na posljednjem mjestu Zapadne konferencije protiv Dallasa u utorak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rocketsi su u nedjelju postavili NBA rekord s 27 trica, a u novu visoku pobjedu vodio ih je James Harden s 30 poena (šut 10 od 14), 13 skokova i devet asistencija za samo 29 minuta.

Clint Capela dodao je 22 koša i 13 skokova, dok je Eric Gordon završio s 26 poena uz u karijeri rekordnih osam trica.

Rocketsi su tom pobjedom zadržali treće mjesto u Zapadnoj konferenciji, a regularni dio sezone završit će u utorak u Oklahoma Cityu.

Solidan učinak Šarića, Bogdanovića i Žižića

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Solidan učinak u nedjelju su na NBA parketima ostvarili i Dario Šarić, Bojan Bogdanović i Ante Žižić, iako su njihovi klubovi doživjeli poraze.

Dario Šarić postigao je 23 koša, najviše ove sezone, no u posljednoj četvrtini zabio je samo jedan poen u utakmici u kojoj su njegovi Minnesota Timberwolvesi poraženi od Oklahoma City Thundera.

Indiana Pacersi izgubili su od Brooklyn Netsa, a Bogdanović je zabio 13 koševa.

San Antonio Spursi pobjedili su pak Cleveland Cavalierse za koje je Žižić postigao 14 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.