(VIDEO) NBA liga: Chicago posrnuo kod Netsa, Lillard vodi Portland u doigravanje

Foto: fah

Iako im se u momčad vratio Dwyane Wade, košarkaši Chicaga doživjeli su poraz 106-107 na gostovanju kod Brooklyna te time ugrozili svoje izglede za plasman u doigravanje, dok je Damian Lillard postigao klupski rekord sa 59 koševa u domaćoj pobjedi Portlanda 101-86 nad Utah Jazzom, čime su Trail Blazersi gotovo osigurali mjesto među osam najboljih momčadi Zapadne konferencije NBA lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svom povratku nakon ozljede lakta Dwyane Wade je ubacio 14 koševa uz sedam skokova, ali nije uspio pomoći svojim Bullsima da se domognu važne pobjede na gostovanju kod najlošije momčadi NBA lige. Jimmy Butler je predvodio Chicago sa 33 koša, ali je promašio šut kod 103-105 koji je odveo Bullse u poraz. Spencer Dinwiddie je sa 19 koševa uz Carisa LeVerta bio najbolji strijelac Netsa i najzaslužniji za njihovu 20. pobjedu u sezoni, jer je pogodio sva četiri slobodna bacanja u završnici dvoboja.

Chicago (39-41) još uvijek drži osmo mjesto na Istoku s istim učinkom kao i devetoplasirani Miami (39-41). Sedma Indiana (40-40) je u najboljoj poziciji od tri kluba koji su još u borbi za preostala dva mjesta, a šesti Milwaukee (41-39) je pobjedom u Philadelphiji osigurao mjesto u doigravanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dario Šarić je za 24 minute u igri ubacio 14 koševa uz osam skokova i četiri asistencije u domaćem porazu od Milwaukeeja 82-90. Najbolji učinak kod Sixersa imao je Richaun Holmes sa 17 koševa i 10 skokova, dok je pobjednike predvodio Giannis Antetokounmpo sa 20 poena, 10 skokova i šest asistencija.

Ni ostali klubovi u kojima igraju hrvatski košarkaši nisu imali uspješnu večer pred svojim navijačima. Washington je doživio poraz od Miamija 103-106, a Bojan Bogdanović je za 24 minute na parketu postigao devet koševa uz po jedan skok i asistenciju. Markieff Morris je sa 21 košem bio najbolji strijelac Wizardsa, a Miami je do važne pobjede predvodio Hassan Whiteside sa 30 koševa, 12 skokova i tri blokade, od kojih je posljednja bila na Bradleyju Bealu pri šutu za tricu koji je Wizardsima mogao donijeti produžetak.

Wizardsi su izgubili korak s Torontom u borbi za treće mjesto na Istoku, a Heat (39-41) je ostao u igri za preostala dva mjesta u doigravanju, za koja se bore s Chicagom (39-41) i Indianom (40-40) koja je slavila u Orlandu sa 127-112. Mario Hezonja je za Magic odigrao 16 minuta te postigao devet koševa uz jedan skok i asistenciju, dok je Damjan Rudež za jednu minutu uspio ubilježiti jednu asistenciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Zapadu je borba za doigravanje svedena na dvoboj Portlanda i Denvera u kojem Trail Blazersi drže sve u svojim rukama nakon što su sa 101-86 pred svojim navijačima svladali Utah Jazz. Damian Lillard je sa 59 koševa postao novi klupski rekorder po broju ubačenih poena na jednoj utakmici, dok je goste sa 21 košem predvodio Gordon Hayward.

Portland (40-40) može izgubiti mjesto u doigravanju samo ako u preostala dva dvoboja doživi poraze, a Denver (38-41) u preostale tri utakmice ostvari stopostotan učinak.

Uvjerljivo najbolja momčad lige je Golden State koji je sa 123-101 nadigrao New Orleans u povratku Kevina Duranta nakon dvomjesečne stanke zbog ozljede koljena. Durant je za Warriorse u povratku odigrao 30 minuta i postigao 16 koševa, uz 10 skokova i šest asistencija. Steve Kerr je odmarao Stephena Curryja, a sedmoricu domaćih strijelaca s dvoznamenkastim učinkom predvodio je Klay Thompson sa 20 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.