(VIDEO) NBA: Zubac upisao double-double u pobjedi Clippersa

Foto: fah

Ivica Zubac je sinoć u pobjedi svojih La Clippersa nad Sacramento Kingsima upisao double-double, a Dragan Bender je u porazu Phoenix Sunsa zabio osam koševa, dok su Atlanta Hawks i Chicago Bullsi odigrali pravi triler koji je odlučen tek nakon četiri produžetka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Clippersi su u gostima sa 116-109 pobijedili Sacramento Kingse, a hrvatski je reprezentativac odigrao 18 minuta i zabio deset koševa (šut iz igre (4/9), uz deset skokova te dvije asistencije i dva bloka. Najbolji strijelac pobjedničke momčadi bio je rookie Landry Shamet sa 20 poena.

Clippers su sada, pet tjedana do kraja regularnog dijela sezone, učvršćeni sedmom mjestu Zapadne konferencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sacramento je predvodio Buddy Hield sa 23 ubačaja, dok je Willie Cauley-Stein dodao 16 koševa i 12 skokova.

Phoenix Suns su sinoć upisali svoj 51. poraz ove sezone, od njih su sa 130-116 bolji bili gostujući New Orleans Pelicans.

Julius Randle je za pobjedu Pelicansa ubacio 22 koša,Jrue Holiday 21, a E’Twaun Moore 20.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Phoenixa najbolji je bio Devin Booker sa 26 poena. Bender je utakmicu započeo u prvoj postavi, na terenu je proveo 17 minuta, a završio je s osam koševa (šut iz igre 3/4, trice 2/3), dva skoka i jednom ukradenom loptom.

Pravi triler odvijao se u Atlanti gdje su Chicago Bullsi tek nakon četiri produžetka sa 168-161 pobijedili domaće Hawkse.

Najbolji pojedinac Chicaga bio je Zach LaVine sa 47 koševa, devet skokova i devet asistencija. Lauri Markkanen je dodao 31 poen za Bullse koji su su postavili rekord po broju zabijenih koševa na jednoj utakmici, srušivši prijašnji postignut u pobjedi nad Portlandom (156-155) 1984. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Markkanena je ovo bila 12. utakmica zaredom u kojoj je zabio više od 20 koševa. Tome je dodao 17 skokova za svoj peti uzastopni double-double.

Kod Atlante je najbolji bio sa 49 ubačaja Trae Young, što je rekord za rookija, a još je upisao 16 asista i osam skokova. Young je postao prvi rookie od Earla Monroea i 1968. koji je na utakmici postigao najmanje 49 koševa i 10 asistencija.

Milwaukee Bucks su sa 131-120 nadigrali Los Angeles Lakerse i zahvaljujući tome postali prva momčad NBA koja je osigurala nastup u doigravanju ove sezone.

Eric Bledsoe je bio najbolji strijelac sa 31 košem, a Giannis Antetokounmpo je dodao 16 koševa i 15 skokova. LeBron James je također ubacio 31 koš i 10 asistencija za Lakerse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toronto Raptors su kod kuće sa 119-117 svladali Portland Trail Blazers, a pobjedu im je osigurao Kawhi Leonard koji je zabio koš u zadnjim sekundama. Leonard je utakmicu završio sa 38 koševa.

CJ McCollum je predvodio Portland sa 35 poena, dok je Damian Lillard ubacio 24 koša uz osam skokova i šest asistencija.

Boston Celtics su kod kuće sa 107-96 bili bolji od Washington Wizardsa, prekinuvši tako niz od četiri poraza. Al Horford je predvodio sedam igrača Bostona s dvoznamenkastim učinkom, on je utakmicu završio sa 18 pogodaka. Bradley Beal je bio najbolji kod Wizardsa sa 29 koševa i 11 skokova.

Charlotte Hornets su na gostovanju sa 123-112 svladali Brooklyn Nets i pomaknuli su se na osmo mjesto Istočne konferencije koje vodi u doigravanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.