Site icon narod.hr

(VIDEO) NHL: Sjajni Lundqvist odveo Rangerse do pobjede u Montrealu

Foto: Twitter

Švedski hokejski reprezentativac Henrik Lundqvist i čuvar mreže New York Rangersa najzaslužniji je za pobjedu njegove momčadi 2-0 na gostovanju u Montrealu u prvoj utakmici prvog kruga doigravanja za Stanley Cup, koje je započelo u noći sa srijede na četvrtak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lundqvist je zaustavio 31 pokušaj domaćih hokejaša i stigao do svog desetog ‘shutouta’ u NHL doigravanju, čime je rekorder među aktivnim vratarima. Prvi pogodak za Rangerse postigao je Tanner Glass sjajnim bekhendom u prvoj trećini, dok je pobjedu potvrdio Michael Grabner u pretposljednjoj minuti, kad su Canadiensi povukli Careyja Price (29 obrana) s vrata u pokušaju da s igračem više dođu do izjednačenja.

Aktualni NHL prvaci Pittsburgh Penguinsi jedina su od pet momčadi koja je prvog dana doigravanja iskoristila prednost domaćeg leda, a pred svojim su navijačima s 3-1 svladali Columbus, iako su na zagrijavanju uoči utakmice ostali bez vratara Matta Murrayja kojeg je odlično zamijenio iskusni Marc-Andre Fleury zaustavivši 31 od 32 udarca Blue Jacketsa. Penguinsi su sva tri gola postigli u drugoj trećini, a strijelci su bili Bryan Rust, Phil Kessel i Nick Bonino, dok je Jevgenij Malkin upisao dvije asistencije.

Dvije su utakmice odlučene u produžetku. San Jose je došao do pobjede u Edmontonu, iako su Oilersi nakon prve trećine vodili 2-0 pogocima Oscara Klefborna i Milana Lučića. Preokret su donijeli Joel Ward i Paul Martin pogocima u drugoj i trećoj trećini. Pobjedu Sharksima donio je Melker Karlsson u četvrtoj minuti produžetka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dvoboju St. Louisa i Minnesote odigrano je gotovo 18 dodatnih minuta (17:48) prije nego što je Joel Edmundson svladao domaćeg vratara Devana Dubnyka i donio pobjedu Bluesima. Vratar gostiju Jake Allen bio je ‘na streljani’, ali je od 52 udarca gostiju zaustavio 51. Propustio je samo pločicu koju je u mrežu poslao Zach Parise 23 sekunde prije isteka osnovnog dijela utakmice. Sve do tada St. Louis je vodio pogotkom Vladimira Sobotke iz 27. minute.

Hokejaši Ottawe su pred svojim navijačima vodili protiv Bostona do 45. minute pogotkom Bobbyja Ryana. No, tada je Frank Vatrano donio izjednačenje Bruinsima, a za pobjedu je pogodio Brad Marchand 2:33 minute prije završetka.

U noći sa četvrtka na petak na rasporedu su prve utakmice u preostala tri para prvog kruga doigravanja: Washington – Toronto, Chicago – Nashville i Anaheim – Calgary.

U drugi krug doigravanja plasirat će se momčadi koje prve stignu do četiri pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati NHL doigravanja, 12.4.
ISTOČNA KONFERENCIJA
Montreal Canadiens – New York Rangers 0-2
(NY Rangers su poveli 1-0 u seriji)
Ottawa Senators – Boston Bruins 1-2
(Boston je poveo 1-0 u seriji)
Pittsburgh Penguins – Columbus Blue Jackets 3-1
(Pittsburgh je poveo 1-0 u seriji)

ZAPADNA KONFERENCIJA
Minnesota Wild – St. Louis Blues 1-2 (produžetak)
(St. Louis je poveo 1-0 u seriji)
Edmonton Oilers – San Jose Sharks 2-3 (produžetak)
(San Jose je poveo 1-0 u seriji)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version