(VIDEO) Pobjednički poen Marina Čilića koji mu je donio prvu pobjedu protiv Novaka Đokovića, ali i Amerikanca u polufinalu Pariza

Foto: fah

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić po prvi puta u karijeri pobijedio je najboljeg tenisača svijeta Novaka Đokovića. Radilo se u njihovom 15. meču, u Parizu je Marin nakon dva seta 6:4, 7:6 slavio protiv tenisača koji je dosad nerijetko zaustavljao našeg tenisača čak i kada je bio u sjajnoj formi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očito je Marin napokon dosegno razinu koju smo znali da ima, razinu jednog od najboljih tenisača svijeta. Čilić se plasirao i na završni Masters u Londonu, gdje, s obzirom na formu, neće biti puki turist kao što je to bio prije dvije godine kada je izgubio sva tri meča u skupini.

Marin Čilić je pobjedom protiv Đokovića stvorio sam sebi mogućnost za ulazak među pet najboljih svjetskih tenisača, što bi mu na kraju godine bio najbolji plasman u karijeri.  No, isto tako ovim bi porazom, a sve ovisi o Andyju Murrayju, Novak Đoković mogao izgubiti prvo mjesto na ATP ljestvici koje drži već duže vrijeme.

Marin Čilić mogao bi u polufinalu igrati protiv za njega uvijek krajnje neugodnog Amerikanca Jacka Socka, koji je našeg tenisača već u nekoliko navrata pobijedio ove godine, pa i u Davis Cupu, iako je Čilić imao čak dva seta prednosti. Tradicije su tu da se ruše, pao je Đoković, zašto ne bi Sock? Naravno, opcija je i drugi Amerikanac, John Isner, s njim je druga priča, Marin je njega svladao u svih šest dosadašnjih susreta, pa i u Davis Cupu. No, bit će to posebno polufinale i sasvim drugačiji meč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vratimo se ipak malo na četvrtfinale, naime, dramatično je bilo u drugom setu, pri kraju tog za Marina pobjedničkog seta, kada je Čilić izgubio servis, no, odmah se vratio obratom na 5:5, a zatim dvaput imao meč loptu na servis Novaka Đokovića, srpski tenisač je ipak izborio tie-break, no, to je sve što je uspio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.