(VIDEO) Pogledajte kako je izgledala “Noć Dražena Petrovića”: Netsi odali počast košarkaškom Mozartu

Foto: Facebook

Momčad Brooklyn Netsa noćas se prisjetila svoje, europske i hrvatske košarkaške legende, Dražena Petrovića. Utakmicu protiv Chicago Bullsa Netsi su posvetili hrvatskom košarkaškom Mozartu, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Barclays centru sve je sinoć bilo u znaku Dražena Petrovića, a posebna gošća bila je njegova majka Biserka koja je dobila posebnu loptu Netsa na kojoj su bili potpisani svi igrači kluba.

Tijekom pauza na velikom ekranu puštali su se isječci iz Draženove ere u Netsima koja nije bila dugačka, igrao je za njih od 1991. do 1993., ali je ostavio veliki trag u klubu koji ga se i danas rado prisjeća.

Od 1991. do 1993. Dražen je imao 21,4 koševa po utakmici i bio među najboljim tricašima u NBA-u s 44,6 pogođenih šuteva. Netsi su s Draženom u obje sezone izborili doigravanja, a on je bio u trećoj najboljoj NBA petorci u sezoni 1992/1993.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je jedan i jedini. Njegova ostavština danas je za europske košarkaše, učinio je puno za njih. Dražen i košarka bili su vrlo povezani. Ponosna sam na svog sina i Netsa, doista cijenim sve ovo, rekla je Biserka Petrović uoči susreta između Bullsa i Netsa u kojem su slavili domaćini s 104:87.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.