Site icon narod.hr

(VIDEO) Povratnik u reprezentaciju Roko Leni Ukić: ”Iskustvo mi je jak adut, u prošlom ciklusu bilo je puno negativnih stvari”

Foto: fah

Hrvatska košarkaška reprezentacija sutra od 18 sati u Domu Dražena Petrovića u Zagrebu igra protiv Švedske na startu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2021. Kako smo već pisali utakmicu su najavili izbornik Veljko Mršić, Marin Marić i Roko Leni Ukić. Hrvatska će prema svemu sudeći na startu kvalifikacija biti bez Krune Simona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako iskusni Ukić gleda na novi početak hrvatske košarkaške reprezentacije s obzirom na debakl u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo?

‘Mi igrači smo prvi koji bismo trebali izgraditi pozitivu u kadru, mislim da je u prošlom ciklusu bilo puno negativnih stvari koje su utjecale na našu ekipu. Momci koji su tu imaju iskustvo i kvalitetu, sad samo moramo napraviti sve da pobijedimo, tko god da je na drugoj strani, ne moramo se opterećivati i možemo se nadati dobrim stvarima”, kazao je Ukić, nakon čega je prokomentirao skupinu u kojoj igra Hrvatska.  Podsjetimo, Hrvatska igra u grupi ”D” u kojoj su još Švedska, Nizozemska i Turska

“Grupa je zahtjevna, sve tri reprezentacije imaju određenu kvalitetu i pojedince koji igraju na visokom nivou. To su reprezentacije koje te u jednom danu, ako nisi na razini, mogu pobijediti i doma i u gostima. Naravno, također mislim da su i sve te ekipe pobjedive”, rekao je Ukić, nakon čega je dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Generalno mislim da ako smo mi pravi, sve možemo pobijediti, ali svaku bahatost ili loš dan ti protivnici neće propustiti kazniti”, poručio je Ukić.

Naravno, novinare je zanimalo kakav je osjećaj ponovno se vratiti u reprezentaciju?

“Uzbuđen sam, jedva čekam zaigrati, jako sam pozitivan oko svega i jedva čekam sutra 18 sati i početak utakmice…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukić je za kraj pojasnio svoju situaciju u reprezentaciji… Igrat će kaže koliko može i što može, kao što igra i u klubu:

“Mislim da mi je iskustvo jak adut. Imamo dosta igrača koji su gotovo pa debitanti u reprezentaciji, dobro će im doći da imaju nekoga tko im može reći nešto na račun svog dobrog ili lošeg iskustva u karijeri. Imaju oni puno želje, to nije upitno, ali prava poruka u pravom trenutku može ih napraviti još boljima”, zaključio je povratnik Roko Leni Ukić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version