Site icon narod.hr

(VIDEO) Prezadovoljni Niko Kovač nakon trijumfa u Gelsenkirchenu: ‘Možemo biti presretni našim navijačima dali smo lijepi poklon’

Foto: Snimka zaslona

Nitko više u Njemačkoj ne osporava velike zasluge hrvatskog trenera Nike Kovača za gotovo dvije uspješne sezone sa Eintrachtom, klubom koji se uoči dolaska Nike borio za ostanak u Bundesligi. Danas je to klub koji je u jednom trenutku bio vrlo blizu plasmanu u Ligu prvaka, dok drugu sezonu zaredom igra u finalu njemačkog Kupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošle godine Kovač je s Eintrachtom poražen u finalu na Olimpijskom stadionu (1:2) od Borussije Dortmund. Ove sezone protivnik je još moćniji, dovoljno je reći – Bayern. Radi se o klubu na čiju će klupu bivši hrvatski izbornik sjesti nakon završetka sezone, odnosno poslije Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Podsjetimo, Niko Kovač je 2016/17 Eintracht preuzeo u ožujku, odlazi za otprilike tri mjeseca, zadovoljan svojom ostavštinom. Trijumfom u Gelsenkirchenu, protiv jakog Schalkea, za koji je igrao i hrvatski reprezentativac Marko Pjaca, Kovač je dobio najveću moguću satisfakciju i ponovno vratio naklonost navijača, koji su mu, kako pišu njemački mediji, ”zamjerili način na koji je pao dogovor s Bavarcima.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“S ovim klubom dvije godine zaredom izboriti finale Kupa vrijedno je Nobelove nagrade”, prenose njemački mediji riječi hrvatskog trenera poslije pobjede kod Schalkea.

“Momčad je kod Schalkea nagrađena za sav mukotrpni rad koji je prethodio ovoj pobjedi. Našim navijačima dali smo lijepi poklon i svi možemo biti presretni trijumfom. Moja momčad dala je zadnji atom snage i pokazala kako se nogomet igra; sa strašću, srcem i mozgom”, rekao je u slavljeničkoj atmosferi nakon prolaza u finale Kupa hrvatski trener. Na pitanje kako vidi šanse još uvijek svog kluba Eintrachta protiv Bayerna Niko je bio vrlo jasan:

“Svi ste vidjeli dominaciju koju je Bayern pokazao u svojoj polufinalnoj utakmici…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Bayern se u finale Kupa probio pobjedom od 6:2 protiv Bayera iz Leverkusena. Podsjetimo, finale Kupa igra se 19. svibnja u Berlinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version