(VIDEO) Imao razloga za slavlje, Rusija zabila pet komada: Proslava golova Vladimira Putina postala hit na društvenim mrežama

Foto: fah

Svjetsko nogometno prvenstvo otvoreno je utakmicom Rusija – Saudijska Arabija. Nogometaši Rusije na stadionu Lužnjiki slavili su uvjerljivo 5:0. Dakle, domaćin je krenuo puno moćnije nego što su očekivali i najveći navijači te reprezentacije, u koju su uoči SP-a mnogi s pravom sumnjali. Naravno, Saudijska Arabija pokazala je čitav niz slabosti te bi bilo pravo čudo ako ih u skupini do kraja ne pobjede svi protivnici koji slijede.

Utakmicu je u Moskvi, u fenomenalnoj atmosferi, pratilo 80 000 gledatelja. Strijelci za Rusiiju bili su Jurij Gazinski, Denis Čerišev, Artjom Dzjuba i Aleksandr Golovin. Utakmicu je, naravno, pratio i predsjednik Rusije, Vladimir Putin, koji je, kako smo već pisali, u uvodnoj ceremoniji održao kratak govor: ”Ovaj grandiozan događaj se prvi put održava u Rusiji i iskreno se veselimo tome. Mi stvarno volimo nogomet, to je bila ljubav na prvi pogled još od prve utakmice u našoj zemlji. Spremni smo i učinit ćemo sve kako bi se navijači iz svih krajeva svijeta mogli uključiti u veličanstvenu atmosferu ovog praznika sporta. Gdje god živjeli i kakve su nam tradicije, ujedinjuje nas ljubav prema nogometu…”, rekao je predsjednik Rusije.

Mediji su posebno pratili reakciju Putina tijekom utakmice u loži stadiona, ruski lider utakmicu je gledao u društvu predsjednika FIFA-e te čelnika Saudijske Arabije. Imao je Putin puno razloga za slavlje, a njegov način proslave ruskih golova postao je hit na društvenim mrežama.

No, apsolutni hit ove utakmice ipak je Putinova proslava pogotka. Ruski vladar sve je pogotke slavio na isti način, a to nije promaklo režiseru, a samim time se proširilo i na društvenim mrežama.

Izvor: narod.hr