Site icon narod.hr

(VIDEO) Srećom, hrvatski navijači još uvijek nisu takvi: Ponovno s divljanjem nastavljaju grčki navijači, navodno je bilo pištolja, utakmica je kasnila…

Foto: Snimka zaslona

I dok u Hrvatskoj čak i vodeći političari komentiraju ponašanje navijača, odnosno nekoliko ružnih skandiranja na košarkaškim utakmicama, poput utakmice polufinala Kupa Krešimira Ćosića u Šibeniku, kada je reagirao premijer Andrej Plenković, grčki se navijači ponašaju poput najveći divljaka na sportskim događajima.  Jednostavno ne prestaju, bez obzira radilo se o nogometnim ili kao u ovom slučaju košarkaškim utakmicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, u grčkoj košarci između Panathinaikos i Arisa, koji je nekoć davno u vrijeme Nikosa Galisa bio najbolji klub Europe, igralo se finale grčkog Kupa, Panathinaikos je slavio u gostima kod Arida 68:59, atmosfera je bilo doista ”luda”, dvorana je ”gorjela”, a sama je utakmica kasnila čak sat vremena zbog incidenta u Solunu.  Naime, domaćini su odlučili napraviti pravi pakao Atenjanima jer su igrali ta prvi trofej nakon 13 godina, što je veliki motiv, međutim, to im nije pomoglo u susretu s velikanom grčke Košarke, Panathinaikos je jednostavno bio prejak.

Navijači Arisa nisu pretjerano držali do dogovora koji je bio takav da oba ”tabora” dobiju po 1000 ulaznica, popunili su tako veći dio dvorane, zbog čega je pobjesnio prvi čovjek Panathinaikosa, koji zatrašio da se isprazni 50 mjesta oko ekspedicije Zelenih  No, gazdi Panathinaikosa uzvratio je gazda Arisa tvrdnjom da su se pojavili i ljudi koji su mu prijetli pištoljima, također je gazda Arisa rekao kako je incident počeo na tribini Panathinaikosa, preciznije, na tribini na kojoj su se nalazili navijači Panathinaikosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije, naravno, prvi, a vjerojatno ni posljednji, put da se grčki navijači ponašaju kao divljaci, podsjetimo, prije nekoliko dana igrali su PAOK i Schalke u Europskoj ligi, mirne navijače njemačkog kluba napali su u kafiću navijači PAOK-a, koji su inače u bliskim odnosima s navijačima reprezentacije Srbije te pogotovo nekih srpskih klubova. Letjelo je “perje” na sve strane.

Treba podsjetiti kako su u nekoliko navrata, združeni s nekim srpskim navijačkim skupinama, grčki navijači napadali hrvatske navijače, hrvatske klubove, hrvatsku reprezentaciju. Dakle, Hrvatima je grčki huliganizam itekako poznat, neki su ga osjetili na svojoj koži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U usporedbi sa grčkim navijačima hrvatski navijači su zapravo tolerantna akademska zajednica, naravno, to se ne odnosi na akademsku zajednicu u Hrvatskoj, kako smo vidjeli iz afere ‘plagijat” ni akademska zajednica nije kao što je nekoć bila. Premijer Grčke, iako ima puno razloga za reakciju, nema običaj reagirati na način koji to čine političari u Hrvatskoj, kao što je to nedavno učinio predsjednik Vlade nedavno u Šibeniku. Pretpostavka je kako bi Andrej Plenković, hipotetički rečeno, da je grčki premijer imao običaj sedam puta tjedno osuđivati ponašanje grčkih navijača. Politika u Grčkoj malo je više ”relaksirana” kad su u pitanju navijački ispadi, dok je u Hrvatskoj ”običaj” posve drugačiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version