(VIDEO) Stanić: ‘Lokomotiva? Događa se to u nogometu’

Foto: fah

Savjetnik predsjednika Uprave za sportsku politiku Hajduka Mario Stanić komentirao je stanje u klubu nakon dva uzastopna poraza u Prvoj HNL. Prvo su pali od Varaždina kod kuće, a zatim od Lokomotive u gostima kad su vodili 2:0, no zatim primili tri gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Događa se to u nogometu. Događalo se i Dinamu da u dvije minute izgubi Ligu prvaka, sjetimo se finala Lige prvaka Milan – Liverpool 3:0 za Milan prvo poluvrijeme i na koncu uspio izgubit. Trener je bio Carlo Ancelotti, a zamislite da je bio netko od naših trenera na njegovom mjestu. On bi bio pokojni. Teško je odvojiti emociju od onog što je prihvatljivo, rekao je Stanić, piše HRT.

– Jednostavno bez te mentalne stabilnosti, jedne razine iznad teško će se napraviti iskorak koji je neophodan, da se dođe do drugog mjesta, detektirao je bivši hrvatski reprezentativac problem.

Između ostaloga, stao je u i obranu trenera Igora Tudora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Nitko ne piše o tome da je Igor Tudor u dva iskidana mjeseca promovirao najveći broj mladih igrača. To je rizik, ali i dio plana. Kako ćemo znati kako se igrač ponaša ako nije stavljen u trenutak kada je određeni pritisak. Imamo strahovit energetski pad nakon primljenog gola. To je mentalna stvar, i to tvrdim na osnovu iskustva. Očigledno u nekim drugim vremenima je bilo više strpljenja. Nogomet je vrlo složen fenomen. Protiv Lokomotive možete vidjeti ljepotu, ali i prokletstvo, zaključio je Stanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.