Site icon narod.hr

(VIDEO) UEFA kaznila Dinamo Kijev i Bešiktaš zbog divljanja navijača i pirotehnike

Foto: Snimka zaslona

Europska nogometna organizacija, UEFA, kaznila je kijevski Dinamo te turski Bešiktaš sa po 60 000 eura zbog divljanja navijača na međusobnoj utakmici  Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Name, Dinamo je 6. prosinca pobijedio Bešiktaš u grupnoj fazi Lige prvaka sa čak 6:0, radilo se o utakmici u Kijevu gdje se sukobilo nekoliko stotina navijača spomenuta dva kluba. U priopćenju UEFA-e navodi se da su klubovi kažnjeni zbog nereda te pirotehnike. Navijači Bešiktaša su oštetili kijevski stadion.

Do nereda je došlo iako je utakmicu pratilo tek 14. 000 gledatelja, kapacitet stadiona je čak 70 000 i pamti puno bolje dane. Na stadionu u Kijevu igrat će se i finale Lige prvaka iduće 2018. godine. Sikob navijača nastavljen je i nakon utakmice na ulicama Kijeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je kijevski Dinamo svladao turski Bešiktaš vrlo uvjerljivo Ukrajinci nisu uspjeli proći skupinu Lige prvaka, dok se Bešiktaš kvalificirao za Europsku ligu, gdje će mu protivnik u osmini finala biti grčki Olympiakos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version