(VIDEO) Mamić o pregovorima s Levyjem, Gazidisom i Abramovičem: ‘Rekli su mi vi ste tamo neki mali Hrvati, a ja sam im rekao ne…’

Foto: Snimka zaslona

Bivši čelnik Dinama, Zdravko Mamić, u razgovoru za Elta HD televiziju otkrio je svoje anegdote sa svjetski poznatim i super bogatim vlasnicima klubova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Zdravko Mamić je tijekom posljednjih petnaestak godina prodao jako puno nogometaša u najbogatije i ponajveće klubove Starog kontinenta, dakle, u Arsenal, Tottenham , Juventus, Napoli itd.. Naravno, tijekom tog razdoblja Mamić se sastajao s najbogatijim i najpoznatijim vlasnicima velikih klubova koji su dolazili s njim pregovarati. Mamić tvrdi kako su oni svi mislili nogometaše Dinama kupiti za ”sitan novac”, ali im je ”on pokazao koliko cijeni Dinamo, igrače i sebe kao pregovarača”.

U tih petnaestak godina Mamić je uspio ostvariti nekoliko višemilijunskih transfera kao što je onaj Modrićev u Tottenham, Eduardov u Arsenal ili Pjacin u Juventus. Naravno, Mamić tvrdi kako su postojali i oni pregovarači koji su mu zadali dosta problema, najteži je za njega bio Daniel Levy – vlasnik Tottenhama. Njih dvojica su pregovarali oko kapetana hrvatske reprezentacije Luke Modrića u ljeto 2008. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zdravko Mamić tvrdi da je to najteži pregovarač kojeg je ikada sreo.

“Pregovori sa tako velikim imenima mi izazivaju i ponos i bol – ponos jer nikada nisam dopustio da netko podcijeni Dinamo ili mene kao pregovarača. Uvijek su svi bili u startu podcjenjivački nastrojeni. ‘Ma, vi ste tamo neki mali Hrvati, vas ćemo kupiti za neku malu lovu’. I uvijek je ponuda bila ‘hajde, napravit ćemo transfer za neku malu sitnicu, pa ćemo nešto napraviti i za vas’. Ja sam rekao ne, nego ćete vi platiti toliko, pa ću ja sam sebi napraviti nešto ako meni treba.

To je bio način da sam cijenio Dinamo i naše igrače i nisam pristajao na “prvu loptu” na dogovor. Pojednostavit ću to. Dovoljno je da dovoljno puta kažete ‘ne’ a da ne prekoračite, da se ne zafrknete i kažete onaj jedan previše. To je govor tijela – kako sjedite, ako nastupate. Po tome vidite svog partnera koliko je on spreman platiti odnosno daleko otići, odnosno on vidi koliko ste vi jeftini ili teški. To je talent, to je vrlo važno”, rekao je u uvodu Mamić te se osvrnuo na Levyja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“On je najteži pregovarač na svijetu, najteži! Klubovi uvijek kažu da nikada neće pregovarati s njim, ali s obzirom da Tottenham uvijek ima dobru robu, moraju doći njemu na pregovore i onda ih on ‘ubija’. Ali, nevjerojatno, lakše se dogovorite s njim oko jedne velike cifre, ali nema šanse da vam onda on na to što ste dogovorili ne uzme euro ili više tisuća eura. Nevjerojatno, ima taj opjevani židovski smisao i talent. Ja se sjećam, nekoliko puta sam radio i pregovarao s njim. Opsjednut je s tim da bude pobjednik, makar za jedan euro. Ja se sjećam kada smo mu prodali Modrića za 22,5 miliona eura, za uspomenu sam htio imati pa sam mu rekao da mi spremi 5 Modrićevih dresova, znao sam da će svi navaliti u Zagrebu… Uglavnom, došla je faktura za tih pet dresova”, kazao je Mamić, koji se prisjetio i kako je  predsjednik Arsenala prije nekoliko godina došao po Matea Kovačića i Šimu Vrsaljka u paketu.

Mamić ga je, kako kaže, odbio jer je ovaj u startu pogriješio.

“Sjećam se predsjednika Arsenala koji je došao po Kovačića i Vrsaljka u paketu sa privatnim zrakoplovom gdje sam ga ugostio na večeri, a on je u startu ponudio 10 milijuna eura gotovine. Ja sam mu rekao, “predsjedniče, dobrodošli u Zagreb, večeras ću vam ptičjeg mlijeka dati na dlanu ako treba, ali smatrajte da smo ovog trena završili naše pregovore, ni jednu riječ više ne možemo razmijeniti”. Jasno sam mu dao do znanja da ne može tako razgovarati s Dinamom niti sa mnom”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjetio se Mamić i Romana Abramovića, vlasnika Chelseaja, s kojim je također imao priliku pregovarati.

“Bio sam i u vili kod Abramoviča. Poslao je privatni zrakoplov po mene zbog Modrića. Isto su mislili da me mogu izblefirali i kupiti ga za siću. Ja sam se samo digao, zahvalio mu se i izašao iz njegove kuće. Čovjek je ostao u čudu. A, njegova bliska suradnica iz tog vremena sada je prijateljica mog sina. Chelsea je sada Kovačića platio 50 miliona eura Realu, a vodio ga je moj sin’‘, rekao je bivši čelnik Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.