Site icon narod.hr

Više od 450 sudionika na simpoziju o školskom sportu

U vremenu kada djeca veliki dio dana provode u školama važnost školskog sporta je iznimno velik. Zbog toga je i velik značaj godišnjeg simpozija Školski sport, kojeg je, po četvrti puta, na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu organizirao Hrvatski školski sportski savez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Izuzetno smo zadovoljni ovogodišnjim Simpozijem. Odaziv naših profesora je bio sjajan. Svaki od 450 sudionika mogao je čuti nešto zanimljivo i korisno za svoj stručan rad. Mislim kako su predavači ove godine bili izuzetno kvalitetni i da su upravo oni velika snaga ovog Simpozija, inače najvećeg stručnog skupa profesora TZK u državi”, rekao je Hrvoje Čustonja, glavni tajnik Hrvatskog školskog sportskog saveza.

Tijekom dvodnevnog događanja koji je bio spoj teorijsko-praktičnih predavanja, govorili su mnogi stručnjaci.

Tako je Marino Bašić demonstrirao vježbe s vlastitim tijelom i različitim rekvizitima, dok je Joško Vlašić tijekom predavanja «Dijete i sport» otvorio mnoga važna pitanja koja se tiču tjelesnih aktivnost djece, iz različitih kuteva, od društvenog do moralnog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovo predavanje je moj pogled na sve što sam dosad prošao u svom profesionalnom životu. To je iskustvo koje može pomoći, a sami procijenite koliko i u kojoj mjeri”, rekao je Vlašić pred više od 300 sudionika Simpozija.

Nakon 4. Simpozija, glavni tajnik HŠSS, Hrvoje Čustonja pogledao je u budućnost:
“Upravo kvaliteta ovogodišnjeg Simpozija tjera nas da idućih godina idemo još dalje i pokušamo ih organizirat još kvalitetnije. Sigurno ćemo rasti s brojem sudionika, predavanja i predavača. Možda ćemo organizirati i više modula, a razmišljamo i o međunarodnoj komponenti. Na samom kraju veliko hvala svim sudionicima na dolasku i svim predavačima na predavanjima. Vidimo se dogodine.”

Podsjetimo kako na školskim sportskim natjecanjima godišnje nastupi preko 85 tisuća djece te kako se radi o aktivnostima koje pozitivno utječu na njihov razvoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj tekst je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version