(VIDEO) Vraća se Cro Cop: To za mene nije obična borba, to je povijest sporta

Mirko Filipović nikako da ode u mirovinu, već nakon tri mjeseca najavio je novi povratak. Iznenadio je fanove i javnost objavom na Facebooku kojom je izazvao legendarnog Fedora Emelianenka na novu borbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cro Cop je po mnogima najboljem MMA borcu svih vremena poslao jasnu poruku, a njegov odgovor se još čeka dok Fedor čeka sljedeću borbu protiv bivšeg UFC-ovca Matta Mitrionea.

Podsjetimo, Mirko je , nakon osvajanja RIZIN-ovog Grand Prixa, najavio da bi volio odraditi još jednu oproštajnu borbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Uoči borbe u Japanu rekao sam da moram osvojiti taj turnir kako bih dobio kredibilitet, da bih mogao tražiti tu borbu. Ne fali mi borbi ni novca, ali to je borba koju želim”, rekao je Mirko o Fedoru za Novu TV.

“Volio bih se boriti s najvećim borcem u povijesti, to bi bila sjajna borba, bez obzira na ishod. Ali, ne bih ulazio u to da ne mislim da ga mogu pobijediti”, rekao je Mirko.

“Želim tu borbu dok me još zdravlje služi. Upravo iz tog razloga sam išao na hitnu operaciju koljena, da mogu biti spreman do kraja godine. Ovaj put očekujem drugačiji ishod meča. To za mene nije obična borba, to je povijest sporta”, zaključio je Mirko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga se javio i na Facebooku gdje je potvrdio svoju odluku i želju da još jednom uđe u ring s ruskom legendom.

“Dragi fb prijatelji, kao što ste vidjeli jučer, pozvao sam Fedora da odradimo moju oproštajnu borbu kao što sam nakon Rizinovog GP i najavio. I upravo je Fedor taj kojeg sam imao na umu kada sam najavio mogućnost oproštajne borbe i jedini sa kojim bih još jednom ušao u ring. Jer Fedor je definitivno najveća legenda slobodne borbe i imati priliku odraditi još jednu borbu i to posljednju bila bi velika stvar u mojoj dugoj karijeri. A ta borba bi bila dio povijesti slobodne borbe. I da se zna, niti mi fali borbi u životu niti novaca, i niti sam lud za još jednim krvavim pripremama, bolovima i ozljedama. Svjestan sam da sam u 43. i da moram čuvati zdravlje i to sve stoji. Ali za mene je ova borba vrijedna rizika, i novac i zarada sa ovim nema veze, a to je nešto što mnogi ne mogu shvatiti. To bi za mene bila povijesna borba i podnio bih sve da se vrhunski spremim i dao bih sve od sebe da ga pobijedim. Da li će se ta borba dogoditi, ne znam. Mora naravno prihvatiti moj izazov i mora pobijediti Mitrionea, borca sa kojim se bori 24.6 u New Yorku. Da li će se obje stvari poklopiti ne znam, volio bih da hoće. A ta borba je ono što sam obećao sebi i svom teamu uoči zadnjeg puta u Japan. Ako osvojimo pojas tražit ćemo revanš sa Fedorom i adio. Evo, pojas je osvojen i izazov je bačen…”, napisao je Cro Cop.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.