Vratio se dio olimpijaca, među njima i zlatna braća Sinković

Zagreb, 06.08.2024. - Dolazak iz Pariza najpoznatije veslačke braće na svijetu - Martin i Valent Sinković, a s njima i Damir Martin, Matija Marinić te gimnastički dvojac - Tin Srbić i Aurel Benović.  Na fotografiji Martin Sinković, Nikola Bralić, Valent Sinković. foto HINA/ Edvard ŠUŠAK/ es

Dio hrvatskih olimpijaca vratio se u Hrvatsku, a među njima su bili i zlatni olimpijci Martin i Valent Sinković. U zračnoj luci priređen im je kratki doček, a pravi veliki doček za naše osvajače medalja je sutra na Trgu bana Jelačića od 16.30.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlatne olimpijce te druge naše sudionike na Olimpijskim igrama, poput gimnastičara i rukometaša, a koji su se danas vratili, dočekali su obitelj i prijatelji.

– Postali ste najuspješniji zagrebački te hrvatski olimpijci, kada su u pitanju ljetne olimpijske igre, istaknuo je gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević, govoreći o braći Sinković.

– Htio bih se zahvaliti svima koji su nam pomagali, a njih je jako puno. Bez te široke potpore bi teško ostvarili ovakve rezultate, rekao je trener zlatnih veslača, Nikola Bralić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Hvala svima što ste došli, nismo niti mi očekivali ovako zahtjevnu utrku. Malo tko je vjerovao na nas, ne ljutimo se, turbulentna je bila sezona, nismo se pokazali u prvom dijelu. No vjerovali smo da se možemo vratiti i boriti te ja niti u jednom trenutku nisam posumnjao da se možemo boriti za to zlato. Htio bih još jednom naglasiti da nismo sami tu, tu su i naši drugi olimpijci, pozdravio bih Damira Martina i Aurela Benovića. Za njih neću toliko naglašavati, mislim da se nisu toliko susreli s time. Naglasio bih za rukometaše.

Mislim da su javnost i mediji dosta oštri prema njima, treba naglasiti da je to mlada ekipa i treba naglasiti da su se oni kvalificirali na Olimpijske igre kroz jako težak turnir. Na tome im im treba čestitati, to nije lako napraviti. Dečki glavu gore, bit će bolje. Sada na Svjetskom prvenstvu kod nas doma ćemo ih bodriti i da će sve biti dobro, naglasio je Martin Sinković, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.