Vrbanović: Ne zaboravimo što se nedavno događalo – pojedini mediji tjerali su Luku Modrića iz reprezentacije

Foto: snimka zaslona

Hrvatska putuje u Rusiju na Svjetsko nogometno prvenstvo! Zlatko Dalić nakon Ukrajine i dvije kvalifikacijske utakmice trebao bi ostati izbornik naše nogometne reprezentacije. Iza njega stale su najveće zvijezde reprezentacije – to je potvrdio i predsjednik HNS-a Davor Šuker. Može li s novim izbornikom početi nova era reprezentacije? Kako će se rasplesti situacija u vrhu HNS-a?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Analizirali su gosti Otvorenog: MIROSLAV ĆIRO BLAŽEVIĆ, bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, DAMIR VRBANOVIĆ, izvršni direktor HNS-a, NENAD BJELICA, bivši nogometni reprezentativac i trener Lech Poznańa, ANTE ČAČIĆ, bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije i STJEPAN BALOG komentator HRT-a.

Bivšeg izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Miroslava Ćiru Blaževića veseli povratak navijača na stadion bez incidenta. Naglasio je da reprezentacija bez navijača nije značajna nikome, a da se novim izbornikom Dalićem vratio optimizam. Svi su očekivali da ćemo lagano proći skupinu no onda je rezultat kompromitiran pa je apatija zavladala nogometnim pukom, smatra Blažević. Izvršnog direktora HNS-a upitao je smatra li se Savez odgovornim za uspješan odlazak hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetsko prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u Rusiji.

Oko nas je emitirana silna negativna energija, smatra bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić. Utakmica sa Turskom za njega je najbolja gostujuća utakmica. Ono što su Turci imali u toj utakmici, mi nismo imali u Rijeci, istaknuo je Čačić. Čestitao je igračima i novom izborniku na plasmanu u Rusiju: Ja sam izuzetno ponosan i sretan što Hrvatska ide na Svjetsko prvenstvo. Odbacuje da je netko pokušao utjecati na njegov rad dok je bio izbornik reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sljedeća 24 sata, Dalić će dobiti prijedlog ugovora, u večerašnjoj je emisiji obećao izvšni predsjednik HNS-a Davor Vrbanović. Osim toga, najavio je i da će se izborna skupština održati još do kraja ove godine.

Trenera određuje rezultat, ništa drugo. To je jedino mjerilo i kriterij. Nema tu međunarodnih zavjera, smatra sportski komentator HRT-a Stjepan Balog.

Napominje da je Dalić ujedinio navijače i da postoje načini kako ozdraviti hrvatski nogomet. Problem vidi u činjenici da izbornici ne završavaju cikluse, a u radu Saveza smeta ga lutanje u strategiji i politici. Davor Vrbanović odgovorio mu je najavom da Savez ima sredstva koja kani iskoristi za gradnju šest terena hrvatskih prvoligaških klubova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mogu li postavit pitanje mom prijatelju Vrbanoviću? Dobili ste puno telegrama i komplimenata nakon plasmana na SP. Je li Vas netko pohvalio, vas u Savezu? Je li vama netko te komplimente dao isto? Jel’ vi zaslužujete te komplimemnte? Jel’ vi mislite da ste dali sve ono što je trebalo. Ili ste sve pokvarili možda? Ovaj podatak da ste vi u ovako kratkom periodu – četiri trenera promijenili? Pa to nije ni Sjeverna Koreja napravila! To nitko nije napravio”, rekao je Ćiro.

“Naravno da su pohvale išle prvenstveno našim reprezentativcima. Nisam ja igrao niti mislim da je netko u HNS-u posebno trebao dobiti pohvale. Pohvale će doći ili neće doći od onih koji će procijeniti naš rad. Ono što je gospodin Blažević spomenuo, a to bi kao trener vrlo dobro trebao znati, je da promjenu trenera ne determiniraju simpatije nego nužna sila. Ovaj primjer s gospodinom Dalićem je dokaz činjenice da kad je situacija bila takva da nešto ne štima, Savez je reagirao odgovorno. Da nije uspio, ispale bi stravične kritike i bio bi gospodin Blažević u pravu kad to kaže. Međutim, ispalo je sjajno. Bio je to dobar potez. Prema tome, ne radi se o tome da Savez ovdje samostalno odlučuje da li mijenjati trenera ili neće na bazi hira, nego na bazi rezultata”, zaključio je Vrbanović.

Vrbanović je u emisiji između ostaloga govorio i o razlozima zašto je loša atmosfera bila oko reprezentacije: “Sjećamo se kako su pojedini novinari, pojedini mediji, tjerali Luku Modrića iz reprezentacije, tražili da se oprosti samo zato što je ispunio svoju građansku družnost. Tjerali su igrača bez ijedne mrlje u karijeri”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.