Vrhunski sport ponovno na HRT-u: Liga prvaka do 2024., ZOI 2022. i OI 2024.

Foto: fah

Hrvatska radiotelevizija (HRT) donosi za sve ljubitelje sporta odlične vijesti: majstorije Cristiana Ronalda i Messija, najatraktivnije i najuzbudljivije nogometne sadržaje, borbu za medalje i strast koju ispisuje najveći sportski događaj – Olimpijske igre – sve to moći ćete i dalje pratiti u programu HRT-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, HRT je otkupio prava za utakmice srijedom u Ligi prvaka u sezonama 2021./2022., 2022./2023. i 2023./2024. Svaku srijedu u uobičajenom terminu HRT će imati pravo na prvi izbor utakmice. Prijenosi susreta počinju s posljednjom kvalifikacijskom rundom (četvrto pretkolo), nastavljaju se prijenosima u grupnoj i nokaut fazi do najuzbudljivijeg trenutka sezone – finala i podizanja pehara osvajača lige prvaka.

HRT je vlasnik i dodatnog sadržaja, poput sažetaka i tjednog magazina Lige prvaka, koji nudi sjajne priče o junacima koji su obilježili najelitnije europsko klupsko natjecanje i brojne druge aktualnosti.

– Izravni prijenos utakmica Lige prvaka srijedom navečer uz studijsku analizu, goste i sažetke dio su najgledanijeg sadržaja HTV-a i smatramo kako smo s razlogom na taj način zadržali vrhunski sport i premium sadržaj u našem programu i u idućem dužem razdoblju. Ne možemo sakriti zadovoljstvo ostvarenim nakon dugih i iscrpnih pregovora, a HTV u novom paketu, kao i do sada, zadržava pravo prvog izbora utakmica srijedom, što je od izuzetne važnosti i javne uloge i zbog nastupa hrvatskog predstavnika, poput onog Dinamovog u proteklim sezona, naglasio je tim povodom Glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRT je otkupio prava u paketu i za iduće ZOI 2022. (Peking)  i LJOI 2024. (Pariz). Time se zadržava kontinuitet praćenja vrhunskih sportskih sadržaja i nastupa hrvatskih sportaša na najvećim svjetskim sportskim pozornicama.

Zimske olimpijske igre u Pekingu održat će se od 4. do 20.veljače 2022.
godine. Peking će na taj način postati prvi grad koji je bio domaćin zimskih i ljetnih Igara (2008.).

ZOI u Pekingu 2022. godine obuhvatiti će 109 disciplina, od čega i 7 novih, koje će zasigurno znatno pridonijeti većoj zastupljenosti sportaša, kao i zanimljivosti natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljetne olimpijske igre u Parizu održat će se od 26. srpnja do 11. kolovoza 2024. Blizina samog natjecanja i ista vremenska zona zasigurno će i dodatno ovaj veliki sportski spektakl približiti samim gledateljima.

Svakodnevni prijenosi, posebne emisije s naglaskom na nastupe hrvatskih sportaša, dnevni pregledi najvažnijih trenutaka, javljanja s lica mjesta, praćenje priprema hrvatskih predstavnika uoči nastupa – samo su dio onoga što će moći pratiti naši gledatelji.

Podsjetimo kako su s Olimpijskih igara hrvatski sportaši donijeli Hrvatskoj 44 odličja – od kojih 33 s ljetnih (11 zlatnih, 10 srebrnih i 12 brončanih), a 11 sa zimskih olimpijskih igara (četiri zlatna, šest srebrnih te jedna bronca).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svakako treba istaknuti i multimedijsko praćenje svih navedenih projekata na svim platformama HRT-a u skladu s dobivenim pravima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.