Vrlo blizu prolaska skupine: Nema euforije u Maksimiru, posao završiti već 8. studenog i ‘napraviti nešto za Dinamovu povijest’

Foto: fah

Dinamo je sinoć slavio u Trnavi protiv Spartaka 2:1. Hrvatski prvak preokretom je došao do pobjede u 3. kolu Europske lige, pobjede koja bi mogla biti ona presudna pobjeda za prolaz grupne faze i to sad već pomalo mitsko europsko proljeće, o kojem u Maksimiru sanjaju 48 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od junaka prva dva kola, prve dvije pobjede Dinama, u Europskoj ligi bio je Izet Hajrović, koji je sinoć u Trnavi bio malo rezerviran, posebno u prvom dijelu.  Hajrović je presretan načinom na koji funkcionira plava momčad ove sezone. Sve ga oduševljava,od trenera do suigrača i navijača.

“Sve je super posloženo, imamo pravu kemiju u momčadi. Puno toga radimo zajedno, idemo i na večere, družimo se… To je ključno za uspjeh. Napravit ćemo nešto za Dinamovu povijest, obećajem to!”, kazao Je Izet Hajrović, igrač koji je u karijeri igrao i za nekoliko europskih klubova zvučnih imena, kao što su primjerice Werder, Galatasary ili Grasshopper. Hajrović tome unatoč smatra kako nikad nije igrao u boljoj momčadi, a svlačionicu je svojedobno dijelio s jednim Sneijderom, Altintopom, Melom, Muslerom

Dinamu bi po svemu sudeći mogao biti dovoljan i bod 8. studenog na Maksimiru protiv Spartaka za prolaz skupine. Nikad plavi posljednjih godina nisu bili toliko blizu ostvarenju sna zvanog europsko proljeće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Jednom nogom smo prošli, fali nam bod, ali završit ćemo posao do kraja. Nikad nisam igrao u boljoj momčadi od Dinamove”, poručio je Hajrović.

Podsjetimo, u 1. kolu na Maksimiru Dinamo je kako igrom tako i rezultatom deklasirao slavni turski Fenerbahče 4:1, u 2. kolu u Belgiji plavi su slavili protiv jednako slavnog Anderlechta, pobjeda u Trnavi protiv Spartaka treća je pobjeda Dinama u nizu, druga gostujuća.

Iako su igrači, sudeći prema izjavama, presretni ostvarenim u prva tri kola grupne faze Europske lige, euforije nema. Smirujuće na igrače, pa i navijače, djeluje sjajni trener Dinama, Nenad Bjelica, koji bi s plavima mogao uspjeti u onome u čemu nisu uspjela slavna trenerska imena koja su vodila jedan od najboljih hrvatskih klubova kroz povijest, poput Miroslava Ćire Blaževića, Otta Barića, Vahida Halilhodžića, Zlatka Kranjčara, Marijana Vlaka, Velimira Zajeca, Osvalda Ardilesa..., plave je jedno kratko vrijeme trenirao i Tomislav Ivić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.